近來點解咁多 三行師父改買衝擊批

我都有 MOSTA 12v 木板我入唔到螺絲
人哋畀咗把 Bosch 7.2 V 明顯大力哥 Mosta 感覺30%
其實我 唔係名牌迷信者 一定要買名牌
跟住再買埋把 二手makita 18V衝擊批 無刷
跟住衝擊批大概係Mosta 200% 嘭嘭聲

近來多 三行師父改買衝擊批

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

同場加映 發佈日期:2016年7月24日
衝擊批大比拼 18V Brushless Impact Driver Shootout - Makita, Milwaukee, Dewalt, Bosch, Hitachi, Metabo

人哋畀咗把 Bosch 7.2 V 明顯大力哥 Mosta 感覺30%
其實我 唔係名牌迷 ...
HK2046 發表於 2016-10-27 03:00

何以見得多咗三行師父改買衝擊批?

其實我 唔係名牌迷 ...
HK2046 發表於 2016-10-27 03:00 AM

Mosta 好垃圾
又無力又重

何以見得多咗三行師父改買衝擊批?
高登阿伯 發表於 2016-10-27 03:04

真係一d都唔覺!  此話有何根據?

HKEPC DIY 板近年係少左人講Mosta.
可能D師兄近年有錢左,唔係講Bosch,就紅M Hilti.

12v 衝擊批家用咩都夠晒力。

Mosta 好垃圾
又無力又重
aa1320 發表於 2016-10-27 06:25

如果佢咁好我就唔使換擊批
有十幾當 速度就轉得好快
但係冇力同你感覺一樣

唔明師兄的所謂 [入木不能] 的意思,
是指把鑽停止不動 or 還是其它,
當然是同樣的鑼絲大小,
別外是否粒電到期!
我用過 木田 的工具大概都算幾好丫。
木板這類用不上衝擊批,
有時還會把十字鑼絲頭衝壞!

所用的電池特性不同