買 SR927W 電池問題

最近幫人換完隻錶,半年唔夠又無電。  (粒電係鴨記一排檔買)

唔知鴨記 (或淘寶?) ,有無話邊間舖賣啲電會可靠啲?

Energizer 有種係一粒一包裝的比較好
鴨記排檔也有,但要問至比你.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

聲稱鹼性 395

http://www.profimaterial.eu/prod ... atteries.html&=

唔好逃..好多流電

聲稱鹼性 395

http://www.profimaterial.eu/prod ... atteries.html&=

唔好逃..好多流電
solexkey 發表於 2016-11-8 01:53

喺大陸買亦冇咩問題,可以喺京東買,之前買過9.9人仔一pack十粒,其實Camelion電芯依家大部份係MIC。

喺大陸買亦冇咩問題,可以喺京東買,之前買過9.9人仔一pack十粒,其實Camelion電芯依家大部份係MIC。 ...
dcc2000 發表於 2016-11-8 08:10

9.9人仔一pack十粒,呢個價無乜so,香港買差唔多

京都唔知有無流嘅餅仔電啦..
Sony,GP 餅仔電,唔止一個朋友喺逃逃中過招,買到流電..
流電當然用到,只喺漏電池水風險大D啫 ,其中一個朋友試過就咁壞咗隻錶
當然正貨電都會,自己参詳一下

9.9人仔一pack十粒,呢個價無乜so,香港買差唔多

京都唔知多唔多流嘅餅仔電..
Maxell, Sony 餅仔電,多位朋友逃過中過招,買到流電..
當然用到,只喺漏電池水風險大D遮
自己参詳一下
solexkey 發表於 2016-11-8 08:43

京東自營嘅就唔會,其它 "上架" 嘅賣家就有保留。
都係買開其它嘢搭單買,買十粒八粒都唔會無啦啦上網淘,鴨記有個街檔專賣Camelion電芯(真假未知),不過印象中SR927W係賣得特別貴,好似要廿幾蚊一pack(10粒)。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

鴨記有個街檔專賣Camelion電芯(真假未知),不過印象中SR927W係賣得特別貴,好似要廿幾蚊一pack(10粒)。

dcc2000 發表於 2016-11-8 09:03

鴨記無去好耐啦,呢隻395餅仔電,電腦散貨節年年賣Camelion嗰檔買過,買咗HKD15到,一pack(10粒),重用緊
都喺嗰句,樓主自己自己参詳一下,未必個個似我嗰朋友咁唔好彩

Energizer 有種係一粒一包裝的比較好
鴨記排檔也有,但要問至比你.
funfunhk 發表於 2016-11-8 01:02

SR927W 好似同 SR927SW 容量上有分別喎! 點解可以混埋一齊賣呢?

SR927SW -  low drain battery
SR927W - high drain battery

http://www.iwatch365.com/thread-16020655-1-1.html
SR927SW和SR927W參數雖然差不多,但是關鍵差別是瞬間電流SR927SW比SR927W差不小,所以,一般登山表假如是用SR927W電池,換上SR927SW後,打開氣壓或者指南針功能時,就算是新電池,也很容易出現不夠電的警告,

之前有網友表示Silver Oxide 嘅 SR927W 揾唔到, 揾到嘅都喺 SR927SW

睇你隻乜野錶先, 如果係貴錶俾我會正正經經買粒好野俾佢: