絲杆,水松板,dowel,Titebond White 出售地點(更新)

最後買左10呎左右絲杆加螺母, wing nuts 等連開鐵 $54, 10呎 木方 $32, 水松板決定用碎皮代用.
----------------------------
因想diy spool clamp, 所以想搵以上物品,木dowel 想買約兩啲吋粗既,絲杆聽講係水電鋪買平過五金鋪?不過最緊要夠長,想買最少50cm 長既絲杆。完成後出post分享下。感謝大家...
-----------------------------
各位好! 請問知道Titebond white 哪裡冇售嗎? 不要titebond II, III. 最好titebond white, 其次titebond original. 感謝大家

如果要titebond white, 為何不用一般白膠漿, 我諗成分一樣

如果要titebond white, 為何不用一般白膠漿, 我諗成分一樣
ginastar 發表於 2016-11-10 07:21

Titebond hide glue 都想考慮下,我見網上有人測過titebond white幾合用, 想可以用水溶,唔易變形,夠硬

Titebond hide glue 都想考慮下,我見網上有人測過titebond white幾合用, 想可以用水溶,唔易變形 ...
scharnhorst 發表於 2016-11-10 10:37

紫色果支深水埗見過有

更新了一些問題

絲杆聽講係水電鋪買平過五金鋪?不過最緊要夠長,想買最少50cm 長既絲杆。

水電鋪買平過五金鋪? 真係唔知你係邊度聽返嚟 我唔認同

最少50cm 長既絲杆 原裝一條 10~20 尺  想要幾多 CUT 幾多

最少50cm 長既絲杆 原裝一條 20 尺 (6 米) : ...
別問我是誰 發表於 2016-11-15 09:57

我係外國網睇咋,香港情況真係唔知道,感謝分享本地情報 ! 另外想問埋大家木dowel 係唔係一般木工材料鋪都會有?

還有,香港有冇動物皮膠賣? 有既話幾錢到?

別問我是誰 發表於 2016-11-15 09:57 AM

水電鋪,係咪細細間賣水龍頭廁板潔具然後一支公睇鋪接街坊維修生意果種?
我懷疑有冇絲杆賣添

水電鋪,係咪細細間賣水龍頭廁板潔具然後一支公睇鋪接街坊維修生意果種?
我懷疑有冇絲杆賣添 ...
TH30 發表於 2016-11-15 22:35

佢話喺外國網睇到 唔係香港睇到