請問有無人知呢個插頭點樣叫?

一個 24V 電源插頭, 但唔知叫乜.

側邊睇, 有個凸出的扣位.

正面睇同 XH2.54 一樣, 但大一點.

對應既公頭係兩支 四方直柱, 前面有塊波浪形既膠, 對應插頭突出黎既位扣實.

插好左就係咁樣.

之前買開插頭果間話唔知, 再問左幾間淘寶店都話無.  可能我搵開既店都係賣模型用插頭, 呢個唔係模型用.
比 XH2.54 略為大一點, 但又唔係小田宮頭.  

唔知有無  ching 知道佢點叫, 想去淘寶搵下可唔可以自己做條接線.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

以前我地叫molex .156" 華輝應該有

兩針的距離 (中心點到中心點) 是否約 4mm?
如是,那應該是 3.96mm....  華輝有

Molex KK 3.96mm ??
funfunhk 發表於 2016-11-14 22:37

以前我地叫molex .156" 華輝應該有
亞基拉 發表於 2016-11-14 22:37

兩針的距離 (中心點到中心點) 是否約 4mm?
如是,那應該是 3.96mm....  華輝有 ...
patmb 發表於 2016-11-14 22:38

唔該哂   ching, 原來係 3.96.   淘仔叫 CH3.96, 幾亳子野淘落黎又太攪野.
睇下同店有無其他野合用 (仲要買幾條 XH2.54 既線), 無就出華輝睇買算了.

係咪以前啲電腦火牛既 p8,p9 頭?
不過只係得兩pin

係咪以前啲電腦火牛既 p8,p9 頭?
不過只係得兩pin
kaxman 發表於 2016-11-15 05:14

完全吾同