請幫忙揀邊隻多『功能萬用寶』

都係睇下門口,暫時會用嚟起舊磁磚邊再鋪,起舊櫃防火板,之後都無咩用,所以唔會買名牌eg, b牌,m牌哩d成1k貴嘢,諗住買幾舊又多配件果d

睇咗國產幾部請比d意見

1。普力捷 人仔376,幾齊佩件

2。tch人仔463

3.worx人仔499,佩件少要另買

希望有玩開ching比d意見,或者再介紹下其它款,budget 500

都係睇下門口,暫時會用嚟起舊磁磚邊再鋪,起舊櫃防火板,之後都無咩用,所以唔會買名牌eg, b牌,m牌哩d成1k ...
hellolo 發表於 2016-11-15 03:04 PM

sorry...我未買過用過,但同你一樣淘記想買一隻好耐,不過睇評語,機械除左嘈同震,效能似乎同賣過千銀既外國牌子一樣,不過睇黎配件質量比較差,有心理準備自己買過好d既配件耗材

sorry...我未買過用過,但同你一樣淘記想買一隻好耐,不過睇評語,機械除左嘈同震,效能似乎同賣過千銀 ...
xxmartin 發表於 2016-11-15 15:10

同你諗法一樣,平野power仲勁過貴嘢,配件就一定唔方耐用得佢邊

Worx 不過會後悔但算安全
你有咩用途

自己都諗緊買定唔買
不過問題係啲刀具又貴 損耗又快

自己都諗緊買定唔買
不過問題係啲刀具又貴 損耗又快
kanduki 發表於 2016-11-15 22:44

你講得啱,就連worx配件都係咁流,你睇下個review
https://detail.tmall.com/item.ht ... skuId=3116774472899

初次评价:
07.16
这个附件看视频挺有用,一用 真是垃圾。切个瓷砖表面都切不下去,还卖那么贵,还这属于欺诈。差差差。
收货7天后追加:
评价有现时间的,真后悔没早点来给个差评。让我现在只能追加评价一下。大家千万不要买,这个附件看视频挺好用的,一用起来真是垃圾。连接个表面都切不下去。这个附件还买那么贵。坑坑坑。
解释:亲,您好,我们的机器不能切割瓷砖的喔;附件是清除瓷砖拼缝的附件喔~~页面中有详细的描述的喔,产品标题中描述很清楚喔~~ 您在使用中遇到任何问题,随时在线联系我们,或者拨打威克士全国售后服务热线喔~~

附件垃圾到恶心!单买的开管线槽/清除瓷砖缝锯片。。。。磨不到一小时掉了很多漆表面的磨砂金属也掉了!仔细一看原来是沾了些金属粉上了层金色的漆而已!这附件单买都要68!恶心了一地!!!没有差评的习惯实在忍不住了!

硬度和耐磨程度都不高。

佢真係無話過可切割瓷磚啊!
只說"清除瓷砖缝"!

https://www.youtube.com/watch?v=GFcuC9oa7rA
無講可以CUT 瓷片咁勁

所以想問下你地想CUT D咩以免後悔

我用 泛音萬應寶(德國),D零件鋸片好耐用,宜家一共快10年了仲用緊D鋸片
但平時少用的