8位拖板唔夠用,有冇好方案解決。

有3部枱機,3個芒,機頂盒,喇叭,router,switch,modem,得一個13A蘇位 + 1個8位拖板唔夠用。
想問邊個方案會安全d?

A=13A蘇位 + 1個8位拖板再插1個8位拖板。
B=13A蘇位 + 1個8位拖板插2~3個萬能插蘇。
C=13A蘇位 + 1個萬能插蘇接2個8位拖板。

或有其他方案, Thanks....

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1467675

再拉多條13A

A...

拖上拖,細電既野插晒遠既拖板,大電既野插連住牆身 13A 既拖板

A ,三部電腦會唔會同時開機??
其他都好小用電量

萬能蘇一定唔要,因為插得唔係咁實,所以一定係A

牆身蘇->拖板1: 3部枱機,3個芒, 拖板2插頭 (較大電流)
拖板2:機頂盒,喇叭,router,switch,modem (較細電流)

三部主機+三個 Mon 請用兩個位 已經係 overload邊緣

via HKEPC Reader for Android

三部主機+三個 Mon 請用兩個位 已經係 overload邊緣

via HKEPC Reader for Android
燕飛 發表於 2016-11-19 16:18

人地都無話咩機咩Mon就知overload邊緣?!
同一個插座孖位咪同一條氣...

iReserve 發表於 2016-11-19 16:06

你黎種9成9大陸唔合規既野

唔好同我講美國牌子....無美國人會用黎D