廚房星盤水龍頭滲水滲到落櫃, 可以點攪?

上次搵師傅整塊石, 原本雲石去到水龍頭位係唔平, 成日積水, 個水龍頭面有個密封膠墊, 櫃入面有low C鎖住, 可以防漏水, 但唔知係唔係個密封膠墊太細, 封唔住個loan, 成日滲水, 用過白色玻璃膠同埋白英泥封實都係唔得, 可以點攪呢?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

白色玻璃膠同埋白英泥封實都係唔得,因為用既時間佢唔實會有少許移動.

白色玻璃膠同埋白英泥封實都係唔得,因為用既時間佢唔實會有少許移動.
trustme133 發表於 2016-11-19 15:35

甘有咩好提議?

頭先又發現星盆內部邊位又漏水~  那些黑色膠可能已經老化, 可以自己換嗎?

回覆 4# PowerShot

邊位易D,起左舊既上番新既玻璃膠就得.
最多買支靚D.
水龍頭就煩D.
其實五金鋪AB膠夠硬可以封實,係外觀差D.
不過第日換龍頭會整花雲石.

甘有咩好提議?
PowerShot 發表於 2016-11-19 15:43

換過第二款龍頭 下面有個大圈圈庶醜防水

回覆 6# 別問我是誰

呢個方法最一勞永逸,不過唔知樓主換唔換到?

頭先又發現星盆內部邊位又漏水~  那些黑色膠可能已經老化, 可以自己換嗎?
PowerShot 發表於 2016-11-19 15:48

五金舖有得配 如無得配 去水下面成組野買都唔貴

星盆去水個窿有唔同大小 一係度準尺寸 或 拆出去配

回覆  別問我是誰

呢個方法最一勞永逸,不過唔知樓主換唔換到?
trustme133 發表於 2016-11-19 18:08

唔一定要自己換  最緊要自己揀啱款 再比錢請人換

五金舖有得配 如無得配 去水下面成組野買都唔貴

星盆去水個窿有唔同大小 一係度準尺寸 或 拆出去配
...
別問我是誰 發表於 2016-11-19 18:09

多謝師兄圖文, 情況係大邊位, 即係雲石同星盆之間的防水密封膠(好似熱熔膠), 如果界左出黎, 用咩唧番入去唔好老花呢? 其實都係兩年到