[操作疑難] 請問邊度仲可以買到呢個牌子的刀片呢?

請問邊度仲可以買到呢個牌子的刀片呢? 最好仍然可以找到外國出品的嗎? 謝謝!~
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

請問邊度仲可以買到呢個牌子的刀片呢? 最好仍然可以找到外國出品的嗎? 謝謝!~
...
sonycliepda 發表於 2016-11-20 22:03

請問有無師兄知道邊度有夜冷舗仲有賣b呢種舊式刀片呢? 謝謝!

淘寶網        吉列双面刀片老式

請問有無師兄知道邊度有夜冷舗仲有賣b呢種舊式刀片呢? 謝謝!
sonycliepda 發表於 2016-11-21 19:17

深水埗北河街一帶.....有牌照雜貨街檔有得賣

https://goo.gl/maps/ihCEUA3ucGR2

淘寶網        吉列双面刀片老式
201413 發表於 2016-11-21 20:00

現在買到的, 是否全部都是高仿貨? 因為感覺比以前外國製造時, 耐用程度差很遠, 唔知而家仲有無機會買到外國進口貨呢? 謝謝!

我呢pack sample pack係Ebay買

其實吉列(Gillette)係上海有生產線,不一定係高仿貨,只係你買唔到正貨,如果要利,可以用日本羽毛牌Feather,北河街街檔賣$18/pack,淘寶10蚊人仔一pack
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

現在買到的, 是否全部都是高仿貨? 因為感覺比以前外國製造時, 耐用程度差很遠, 唔知而家仲有無機會買到外 ...
sonycliepda 發表於 2016-11-23 08:17 AM

現在吉列雙面安全刀片,係大陸或俄羅斯做

如果都係唔放心,可以平平地淘韓國Dorco刀片,上左報,大陸界刀賊,都係用佢揾食

文具店都有啦

我呢pack sample pack係Ebay買

其實吉列(Gillette)係上海有生產線,不一定係高仿貨,只係你買唔到正貨,如 ...
人中之龍 發表於 2016-11-23 09:11

師兄: 係未吉列轉左生產線係大陸之後, 仍能保持以前的質量嗎? 謝謝!