我見人整,我又整,Nikon P6000換LCD Mon維修記

我見有師兄換LCD Mon,咁鬼好玩,咁啱我又有Nikon P6000,一於玩下
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=19&tid=2334026

小弟部P6000,個LCD Mon用得耐,有黑角,但曝光正常,Menu亦有黑角,明顯係LCD Mon老化或排線老化所致

換左問題解決,部P6000又可以玩多幾年,又環保
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

你隻MON淘左幾錢
MekoDog 發表於 2016-12-10 01:18 PM

25人仔

再講,這部Nikon Prosumer DC,係我大約5-6年前買的,純粹影紀錄相放上網用,要求不高,Nikon Prosumer DC雖然不及某C牌咁大名氣,但好耐用,跟機原裝電池到現在也健在,小弟係heavy duty用家,習慣影十張八張相,就拆SD Card過相,一般非Prosumer DC,不足一年,早就頂唔著收工,可見其耐用程度不錯了

$25又令一部DC滿血復活,超值啦。

多謝
iReserve 發表於 2016-12-10 11:17 PM

俾個like你