請問那裏可買到銅片

約煙盒大小

去砵蘭街 可以剪一尺乘一尺

去砵蘭街 可以剪一尺乘一尺
HK2046 發表於 2016-12-12 03:22

thahks 我去揾下

回復 3 #lokan1963

砵蘭街冇㗎喇

油麻地戲院正門對面嗰段 > 新填地街

銅料舖有現成 cut 好一塊塊不同厚度銅片

佢呢啲片好平直冇彎曲

包住膠袋賣,大概 8吋x8吋

再向北行兩便都仲有四五間銅料舖

回復 lokan1963

砵蘭街冇㗎喇

油麻地戲院正門對面嗰段 > 新填地街

銅料舖有現成 cut 好一塊塊不同厚度 ...
imax 發表於 2016-12-12 11:17

thanks you very much

thanks you very much
lokan1963 發表於 2016-12-12 11:36

喺正新填地街變電站旁邊,我都買過啲 "明碼實價" 嘅碎料......

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

喺正新填地街變電站旁邊,我都買過啲 "明碼實價" 嘅碎料......
logoff 發表於 2016-12-13 20:05

就係喱間銅舗

銅料舖有現成 cut 好一塊塊不同厚度銅片
佢呢啲片好平直冇彎曲
imax 發表於 2016-12-12 11:17
logoff 發表於 2016-12-13 20:05

講開金屬碎料...請問各位師兄知唔知邊道有做加工(唔知係唔係唔咁叫)呢?
相信英文係 CNC milling?
只係想要一件鋁質實心長方形的完成品,加數個螺絲孔及幾個凹位;絕非大量。
我自己得電鑽,無開金屬工場。畫得出但做唔出。
Thanks

講開金屬碎料...請問各位師兄知唔知邊道有做加工(唔知係唔係唔咁叫)呢?
相信英文係 CNC milling?
...
BEpsilon 發表於 2016-12-14 21:52

CNC milling係數控鑼。

有ching話呢間公司有做外接機械加工,試下問問:
苡司塑膠工模製造公司
網址: http://www.easycncwork.com.hk

回覆 8# BEpsilon

師兄要整幾多件?