請問邊到有機床可以打磨死氣蕉?

死氣蕉個同副偈個接口位有D凹凸位... 想搵人用機磨番平佢
大家知唔知邊到有得做? 唔該

類似條片入面咁

https://youtu.be/S0CUls8GsVw

死氣蕉個同副偈個接口位有D凹凸位... 想搵人用機磨番平佢
大家知唔知邊到有得做? 唔該 ...
redrix 發表於 2016-12-13 22:25

片入面嗰部係鑼床,唔係磨床。

以前工廠區好多外接機械加工,而家只係記得大角咀仲有見過招牌,但要揾唔熟行情,要等其他ching答。

另外,個頂蓋位平直度要求如何?而家香港仲有做嘅,估計啲機好殘,而且正路呢個算係引擎翻修,叫得做專門技術,一般外接機械加工做出嚟未必合你要求。你要考慮清楚。

試下用油石條,砂纸,磨碌,粗到幼.......

回覆 5# 999067800

自己用砂紙係可以磨平。。但係個平面無咩可能做番同本來一樣既角度。。所以想搵機床lock死然後成個平面磨走一樣厚度。

試吓問呢間:
sli 發表於 2016-12-13 23:27

唔該師兄,我試下問

以前工廠區好多外接機械加工,而家只係記得大角咀仲有見過招牌,但要揾唔 ...
高登阿伯 發表於 2016-12-13 23:27

平直度要求我諗就係用把直尺加電筒照唔漏光囉。
因為我見外國好似好common。普通既machine shop都做到所以想知香港有冇呢類服務。

以前工廠區好多外接機械加工,而家只係記得大角咀仲有見過招牌,但要揾唔 ...
高登阿伯 發表於 2016-12-13 23:27

柴輝工廠區有一間,之前都有俾野佢幫手。

柴輝工廠區有一間,之前都有俾野佢幫手。
icemanh 發表於 2016-12-16 10:09

師兄可唔可以pm contact