[操作疑難] 有無CHING買左小米Yeelight LED燈泡?

好似幾得意, 又話用到11年, 打算買個放房, 但房得1個燈泡位, 怕唔夠光.
請問有無CHING 有?
夠唔夠光?
Thanks!

好似幾得意, 又話用到11年, 打算買個放房, 但房得1個燈泡位, 怕唔夠光.
請問有無CHING 有?
夠唔夠光?
Thanks!
2000092 發表於 2016-12-20 22:44

小米呢隻變色燈膽幾好玩,可用app定時開關,調光暗同顔色,係咪咁長命用到11年就唔知喇,我呢隻用做餐枱燈,夜晚當做夜燈,毎日開16個鐘左右,用咗半年。
裏面喺9粒白光LED + 10 RGB LED,所以調成純白光時(6500K色)會稍暗,4500K色(即暖白光)時可以最光,喺房(100呎左右以內)應該夠用(光)。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

小米呢隻變色燈膽幾好玩,可用app定時開關,調光暗同顔色,係咪咁長命用到11年就唔知喇,我呢隻用做餐枱燈 ...
dcc2000 發表於 2016-12-21 17:54

Thanks Ching!

係唔係要用埋小米rounter先work??

係唔係要用埋小米rounter先work??
hood1916 發表於 2016-12-21 23:06

毋需要,任何一隻router都可以

毋需要,任何一隻router都可以
dcc2000 發表於 2016-12-22 01:39

幾有趣 係香港買定淘寶嫁?

幾有趣 係香港買定淘寶嫁?
hood1916 發表於 2016-12-22 09:11

喺大陸小米買嘅,香港買緊嘅應該係一樣。

喺大陸小米買嘅,香港買緊嘅應該係一樣。
dcc2000 發表於 2016-12-22 18:55

香港有小米有Yeelight LED燈泡??

香港有小米有Yeelight LED燈泡??
chris053 發表於 2016-12-24 06:16

http://www.mi.com/hk/yeelightled/

回覆 9# 121245

THX CHING