[操作疑難] 請教一下換櫃門鉸

舊 (右邊) 果 d 去配話無得賣

咁如果要買新款又兼容到既應該點講, 拎上手又如何 check 是否適用 ?

另請問
1. 我阿媽好耐以前買左 d 類似既鉸 (左邊), 但佢話唔o岩用, 我想問其實係咪 sip 返塊板 (紅格位) 就可以相容返 ?
2. 我個櫃門係咪叫冚2分
3. 咁要買係咪同佢講 "冚2分, 有掣, 35mm, 110度" , 仲要唔要理會咩大中直彎 ?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

2分

舊 (右邊) 果 d 去配話無得賣

咁如果要買新款又兼容到既應該點講, 拎上手又如何 check 是否適用  ...
EOS 發表於 2016-12-27 21:28

明冇 

明冇 
別問我是誰 發表於 2016-12-27 21:51

我個櫃照ching講應該係用半蓋, 即係去五金鋪同佢講要半蓋液壓緩衝鉸鏈 ?!

但係我個門係 cover 側板 0.6cm ...

我個櫃照ching講應該係用半蓋, 即係去五金鋪同佢講要半蓋液壓緩衝鉸鏈 ?!

但係我個門係 cover 側板 0.6c ...
EOS 發表於 2016-12-27 22:34

最好攞埋去配 問佢你用開呢隻 邊款啱裝啱用 

如果有淘開野 就梗係淘 平好多 (我唔知香港賣幾錢) 

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

全蓋=冚6分 配厚較底就變成冚4分
半蓋=冚2分 配厚較底就變成內籠較

想平可以去旺角或大角咀有檔叫x河啲木材舖
有彈有油壓都係$8隻到