[開箱] 得偉10.8V無聊開箱

同舊Mosta 講byebye, 已經被我拆左
話說Mosta 12V打柴,想買枝好D ge得偉。問過D chings 和鋪頭,好多都話買孖裝~13XX抵,但其實枝衝擊批我系0使用,雖然除番系好抵,但比多幾舊買多枝完全唔會用ge批我又覺得曬錢,所以直接買單枝裝HKD 950, 省回幾舊食餐飯好過

首先好奇心之下拆左12V mosta 電:

請問C hing 呢個系咩黎?

主角時間

拿上手幾好,重平衡很好

粒電應該系LG 韓國制

輕按LED會亮

個夾頭有條凸條設計,而且系鎖實批嘴會kick kick聲,唔同枝舊Mosta自己要出盡飲奶之力扭實

D電批都系放系sofa底,買個孖裝可能仲放唔落,果斷單支裝無錯

溫控開關
https://img.ozdisan.com/ETicaret_Dosya/361938_1228573.pdf
"JRM" series thermal protector
"45" - action temperature
" " - normal close

大陸ver?tb賣$700人仔

btw孖set要1480, 可加$60, 換雙drill

btw,對比紅m,失敗之處在冇電量display...
不過,dcd710都出左幾年,正常吧

回覆 3# madebyp90

之前上TB睇過,大陸版好似系=簡化版,無曬D黑色橡膠

回覆  madebyp90

之前上TB睇過,大陸版好似系=簡化版,無曬D黑色橡膠
samuelsansan 發表於 2016-12-31 01:10

no
那個是dcd700

dcd710    s=1.5A
dcd710    D=2A

我之前買左set行貨,雙批
叉電器是直出13A, 不是這個頭

如果想要單支浄批,直接上tb吧
$300人仔 only

如果揀M單批
可以買行無刷摩打嘅款式

至今以我使用心得
反而覺得一般鑽批有啲多餘
鑽窿仔&扭螺絲釘可以用支衝擊批(+索頭)
鑽石屎&開鈴梳窿可以用支油壓鑽(+索頭)
不過玩到上18v電 價位又係另一層次

no
那個是dcd700

dcd710    s=1.5A
dcd710    D=2A

我之前買左set行貨,雙批
叉電器是直出13A, 不 ...
madebyp90 發表於 2016-12-31 01:28

請問幾多港紙?

via 朕的手機

如果揀M單批
可以買行無刷摩打嘅款式

至今以我使用心得
反而覺得一般鑽批有啲多餘
鑽窿仔& ...
kanduki 發表於 2016-12-31 04:25

我同ching嘅用法差唔多,可以用到impact driver嘅會先用impact driver,好力又慳電,使用比重唔少得過電批,不過裝膠殼或細機殼螺絲都係電批好啲