射燈轉LED

之前裝修叫師傅裝可換既射膽,但原來佢裝左呢隻比我地,因為想長開,我估佢應該會幾食電同唔多耐用,所以宜家想將佢換左做LED,請問呢隻可唔可以轉LED架?又可以係邊買到呢?謝謝

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

師兄,睇個樣,你呢隻都好大機會係LED,雖然未必分得出,但可否比個正面睇下?

依隻咪LED

回覆 2# billy0301

師兄,呢個就係正面喇,係LED黎架?但開左好熱下架
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我呢D行外人,
會量度開個窿嘅"CM"
再去淘宝搵合適的"牛眼灯"
1號閒人 發表於 2017-1-4 23:26

嘩,係喇,原來係叫牛眼燈,真係唔知,謝謝

回覆  billy0301

XdanX 發表於 2017-1-5 12:28 AM

9成LED,無人講過LED唔熱,絕對唔係牛眼燈,你自己search 下牛眼燈咩樣先啦

回覆  billy0301

XdanX 發表於 2017-1-5 00:28

你幅圖支燈 上面咁大組鋁片 就係要嚟散熱

9成LED,無人講過LED唔熱,絕對唔係牛眼燈,你自己search 下牛眼燈咩樣先啦 ...
billy0301 發表於 2017-1-5 00:39

我就係唔識呀,因為佢熱到好似射燈咁,而且我係叫師傅裝可換嘅射燈,所以我一直到以為係射燈嚟

但呢個唔係牛眼燈來?我啱啱 search 過淘寶,又見啲牛眼燈係咁嘅樣

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

我就係唔識呀,因為佢熱到好似射燈咁,而且我係叫師傅裝可換嘅射燈,所以我一直到以為係射燈嚟

但 ...
XdanX 發表於 2017-1-5 01:12 AM

牛眼燈應該係中間果舊突出嚟,個樣似牛眼果d先係叫牛眼燈