[操作疑難] 請問入左牆的水喉入水掣漏水可以點樣修復佢呢?

請問入左牆的水喉入水掣漏水可以點樣修復佢呢? 請指教一下, 謝謝!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 1# sonycliepda

no solution,動土吧,不過新年係唔可以動土的

回覆  sonycliepda

no solution,動土吧,不過新年係唔可以動土的
raywan 發表於 2017-1-18 23:05

要點樣動土呢? 請詳細指點一下, 是否要拆磁磚及入牆水喉, 先換到個水掣? 請指教一下, 謝謝!

如果拎手漏,建議鬆開包膠布,另揾新位做明喉制

影個側面睇下

請問入左牆的水喉入水掣漏水可以點樣修復佢呢? 請指教一下, 謝謝!
sonycliepda 發表於 2017-1-18 22:25

我估你果款閘制 會如下圖 會睇到有幾多入咗牆

可試問下水喉五金舖 可否只換個芯

可以的話 都要爆開些小瓦仔 睇到最入面六角頭鬆開換芯

如果話一定要成個換 嘿嘿 咁就大工程啲 要爆好大(大約一尺)先換到了

影個側面睇下
pslleung 發表於 2017-1-19 00:14

係廁所櫃入.面, 好逼好難影, 但見前面粒逼帽藏左一半入左牆, 有人話試試逼緊小小個逼帽, 睇下有無改善? 另外呢個掣唔係勁漏水嗰種, 係啲水間唔中係個掣度biu出黎呀! 感覺上越凍天氣情況越利害呀! 請問仲有無得整呢? 請指教一下, 謝謝!

我估你果款閘制 會如下圖 會睇到有幾多入咗牆

可試問下水喉五金舖 可否只換個芯

可以的話 都要爆開 ...
別問我是誰 發表於 2017-1-19 00:56

真係慘...大部份樓都埋晒呢 D 閘掣入牆,廿年左右通常都散晒..迫你大裝修

如果好彩既係螺母漏,輕手鑿開水泥收緊佢就得。

建議拆小小瓦仔,買個新閘制借屍還魂只換枝芯。