請教 13A MK 頭

想換d電器頭,大約10個,想用MK 13A 頭,紅頭好似已經停產,新款係橙色頭但有好幾款吾同膠料由4x - 200蚊,我都只係用係d低Watt電器如按摩器,電飯煲,電暖爐《--開半個鐘會好㷫辣手。。。買白頭好定橙色頭好? 係咪去網上果間 Rx 買好?

新款橙色頭用耐咗會吾會好黐手,笠笠黐

你要十個,梗係RS買平D啦,Hospital Grade仲有吖,平D可買Duraplug,另外如果想Walk in買,去SSP華輝吧

你要十個,梗係RS買平D啦,Hospital Grade仲有吖,平D可買Duraplug,另外如果想Walk in買,去SSP華輝吧 ...
人中之龍 發表於 2017-2-5 15:44

ching,RS 係咪送到屋企? Hospital Grade係咪紅色果隻?

最重要唔好會過熱,廁所個暖風機頭熱得好危吓

ching,RS 係咪送到屋企? Hospital Grade係咪紅色果隻?
hellolo 發表於 2017-2-5 04:07 PM

好耐無買,唔sure,以前就係啦,Hospital Grade咪紅色呢隻

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2143917

最重要唔好會過熱,廁所個暖風機頭熱得好危吓 ...
hellolo 發表於 2017/2/5 16:07

發熱不一定只係插蘇頭的問題,牆身個蘇座差都一樣會出事。

電飯煲,電暖爐唔算係低watt電器喎!

高負載,建議用靚料13A插頭,如1號閒人師兄講嘅果款MK,設計唔錯,夾線位置好穩陣,(唔知依家仲有冇made in UK),不過靚料蘇底亦唔慳得。

呢隻橙色用咗廿幾年,冇發現黐笠笠。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

岩岩過年前先買左pack MK 紅色, so far so good

MK13AMP插頭, 好耐冇見過下面呢款,感覺冇咁多人話發熱囉
1號閒人 發表於 2017-2-5 21:47

古董, 都幾難再搵到
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

古董, 都幾難再搵到
only 發表於 2017-2-5 22:39

奇勝透明底....冇出了.....