[操作疑難] 請問道邊度可以買到细size washer/spacer (墊圈/介指)?

想請問有冇師兄知道邊度可以買到细size washer/spacer (墊圈/介指? 唔知中文係唔係咁叫)? 直徑大约8-10mm, 通常D五金舖最细只有直徑20mm, 希望師兄們幫幫忙!

唔該咁多位師兄!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

五金鋪應該有,不過佢地習慣用英制,叫3分介子,(我買過 )
一定要10mm,小量可以去鴨記五金鋪,:lov ...
1號閒人 發表於 2017-2-7 18:27

請問鴨記五金鋪有冇邊閒介绍,小弟平時去鴨記只留意D賣工具舖頭,冇留意邊度有五金鋪, 請問深水埗邊條街多?可以買到3分介子!

麻煩師兄!

SSP鴨記五金鋪賣螺絲得兩個集團,去邊間都無所謂

話時話,樓主要3分窿,定係介子直徑呀?

3分窿介子好普通,住宅區五金鋪都有得賣,
鴨記以DIY客為對 ...
1號閒人 發表於 2017-2-7 21:04

我需要大约内徑(窿)5mm,外徑9mm。

街邊五金鋪叫開"分半"介子,個窿大約5mm,但外徑有15mm,
如果要外徑9mm比較難搵,去鴨記DIY式五金鋪試 ...
1號閒人 發表於 2017-2-7 21:22

外徑9mm大约9mm或大多1-2mm都得,我經過灣仔D五金鋪睇過,佢地冇咁细。

逃寳見到有,不過唔比集運, 佢話 (您選擇的商品屬於淘寶集運禁運品,請選擇其他物流方式)......吹脹! 直送要成35蚊人仔.......我只係需要幾粒!

出廣東道 xx啤呤問下可能有 或者廣華街遙控模型舖頭問下

外徑9mm大约9mm或大多1-2mm都得,我經過灣仔D五金鋪睇過,佢地冇咁细。

逃寳見到有,不過唔比集運, 佢話 ( ...
MobyDick 發表於 2017-2-7 22:52

我諗 去新填地街 應該會搵到