請教各位電熨鬥換線

各位,屋企電熨鬥係媽用左成30 年,依家仲用到,佢唔捨得掉,當然我一早想買個新。
間中自己都會幫屋企電器改裝插座, 加長線咁。

淘呢種線得唔得? 各位有無推介更安全線。

最唔清楚係條線同熨鬥個可動黑色膠位,唔知點整。
今次想幫電熨鬥換線,但上網已經搵唔到D 咩資料,請各位幫幫手,希望可以換到。感謝。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

拿落街邊电工$100内,連工包料睇吓得唔得

lnchu 發表於 2017-2-18 11:16

街邊d都唔得啦

各位,屋企電熨鬥係媽用左成30 年,依家仲用到,佢唔捨得掉,當然我一早想買個新。
間中自己都會幫屋企電器 ...
tsang1528 發表於 2017-2-18 10:40

呢類電線香港有得賣又唔貴
唔好淘

lnchu 發表於 2017-2-18 11:16 AM

型號本身零件一定斷左
問下信興有冇兼容既,主要係個活動套,條織線應該是通用的

照最尾張相,個橡膠活動套應該冇爛,買條新線穿番入個套就得,抵開熨斗後面塊紅色膠冚(中間粒螺絲,可能膠冚底仲有其他螺絲),打開一睇就明白點做。

嘩,我家 90 年代都買過這個蒸汽熨斗(應該係 Made in Japan)。
可惜,有次意外跌落地爛左個水箱才買個新。如果唔係,我都繼續用。

淘呢種線得唔得?

熨斗係高功率,而且媽媽用,又有歷史保存價值,加上熨斗不需密密換新,我覺得絕對值得在香港買正貨靚線啊。

加長最好唔好,但換線可以,出一轉深水埗咩高温矽膠線,玻璃纖維網,咩都有.........

推介:昌妓,和輕,華揮........

因為不能賣廣告,自己意會la!

多謝各位幫助。會出深水埗睇睇先。