[操作疑難] 我想問呢D櫃門較位邊度有得買?

有冇人知? 同埋係唔係ONE SIZE?  因為本身個櫃門關唔埋可能呢個較位出問題想換-

呢啲煙斗鉸 好多五金舖都買到

你附近搵唔到 可去新填地街買

但要知個鉸 係以下邊款 最好拆出嚟攞去配

除咗個較嚴重磨損外,其實煙斗較可以調較,自行搜尋吓"如何調較櫃門"
幾蚊個煙斗較唔貴,但有時螺絲位唔一樣又只差少少位就要識補舊窿先可以穩陣安裝新較

呢啲煙斗鉸 好多五金舖都買到

你附近搵唔到 可去新填地街買

但要知個鉸 係以下邊款 最好拆出嚟攞去配 ...
別問我是誰 發表於 2017-2-20 00:13

死喇, 我真係睇圖都分唔出3隻有咩唔同
你望我張圖分唔分到我係邊隻??  

唔該

除咗個較嚴重磨損外,其實煙斗較可以調較,自行搜尋吓"如何調較櫃門"
幾蚊個煙斗較唔貴,但有時螺絲位唔一 ...
digiman 發表於 2017-2-20 10:07

我估我個隻應該出左問題, 因為佢真係關唔埋度門, 會彈返開出黎, 再講我個櫃用左都有十幾年以上

所以咪話  "拆出嚟攞去配"

如果櫃門有兩隻或三隻較都一次換晒

唔該 ...
chris_ 發表於 2017-2-20 12:02

師兄你睇下你關門後,門鉸嗰邊門邊冚住櫃身邊幾多,有D冚2分,有D冚4分,有D內裝;還有開門幅度,如175度,油壓功能等。

我估我個隻應該出左問題, 因為佢真係關唔埋度門, 會彈返開出黎, 再講我個櫃用左都有十幾年以上:haha ...
chris_ 發表於 2017-2-20 12:03

咁拆出嚟去五金舖配返個煙斗較換,有掣款閂門時有壓力可壓住門唔會彈開,亦有緩衝較選擇,有一樣螺絲窿嘅最好,冇嘅用竹籤加膠水補窿再上螺絲就得

唔該 ...
chris_ 發表於 2017-2-20 12:02

全蓋或半蓋 我估全蓋多啲