請教, 水管有點淤塞怎辦???

本來諗住換個熱水爐, D熱水會出得順D, 點知只係好少少
個C虎話, 水管用左好多年, 有點淤塞, 不會出水順的, 又的確見佢在水管刮到好多黑色野出來.
請問各位, 係咪無得搞??
我見宜家有間叫水管清潔公司, 可以用果酸洗水管, 有無人試過??幾錢??? 這樣洗能去得到淤塞嗎??

如果原本係鐵喉的話,我寧願改做明裝銅喉......

如果原本係鐵喉的話,我寧願改做明裝銅喉......
logoff 發表於 2017-2-22 09:18

n年前已經換哂明喉,當然係銅喉.

n年前已經換哂明喉,當然係銅喉.
trustme133 發表於 2017-2-22 11:27

樓主?分身?廣告?

果酸可以洗到水管?

樓主?分身?廣告?
logoff 發表於 2017-2-22 14:58

我邊有咁叻,係之前爆左暗喉(鐵喉)先換.
換左無哂樓主個情況.

本來諗住換個熱水爐, D熱水會出得順D, 點知只係好少少
個C虎話, 水管用左好多年, 有點淤塞, 不會出水順的,  ...
kelvin1982 發表於 2017-2-21 22:17

無計,為有大出血換銅明喉.
我屋企以前又係好似你咁.
後來仲爆埋,搞到水浸.

改明喉好大工程!同大裝修無分別!
就係怕唔洗好地地,最多出水慢,一洗完搞到爆喉同將D陳年污垢沖出黎,結果乜病菌都出晒黎就大劑…所以睇下你地重有無其他建議!
水管清洗公司實話乜事都無,百利無一害,唔係點做生意啊…

改明喉好大工程!同大裝修無分別!
kelvin1982 發表於 2017-2-22 18:51

改換哂暗喉 先大工程

明喉都唔算大工程 可能兩條友 兩三日貨仔攪掂

做好就可一勞永日

你搵人嚟報下價比你睇咗先 可能到時你願比錢做哂暗喉都唔定