[操作疑難] 淘寶官集,賣家填錯速遞號碼,應該如何處理?

等左幾日仲係攬件,於是問下佢乜情況,
原來填錯號碼,但又改唔到,

件貨去到順豐倉後會入倉,
但我又見唔到件野集唔到運,

有冇師兄有相同經驗分享下點做好?

回覆 1# reddogdog

待集运订单 => 顺丰速运 => 下面有個「顺丰速运 旺旺」可以 online chat 同 CS 講

或者下面條 LINK
https://service.taobao.com/suppo ... amp;_pvf=r2o&q=

回覆  reddogdog

待集运订单 => 顺丰速运 => 下面有個「顺丰速运 旺旺」可以 online chat 同 CS 講

或者 ...
kanzone 發表於 2017-3-1 15:30

l

ok.唔該先。

等左幾日仲係攬件,於是問下佢乜情況,
原來填錯號碼,但又改唔到,

件貨去到順豐倉後會入倉,
但我又見唔 ...
reddogdog 發表於 2017-3-1 15:14

一定要旺旺同佢講 否則佢會拒收的

用官集順豐 物流訊息有問題 唔係顯示派件 又會拒收   我試過

应该已退件.

应该已退件.
jerrychan0610 發表於 2017-3-1 16:30

o下,咁大劑?

因為佢個係統無呢個單號, 唔知接唔接受補單號
佢一check到無呢個單號就係退, 未必係退返比個賣家, 可能先退反比派件人

佢一check到無呢個單號就係退, 未必係退返比個賣家, 可能先退 ...
jerrychan0610 發表於 2017-3-1 17:10

o比你提完即刻打去香港順豐,話會叫上面同事留意。

同賣家講叫佢通知速遞再派件

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - Android

佢一check到無呢個單號就係退, 未必係退返比個賣家, 可能先退 ...
jerrychan0610 發表於 2017-3-1 17:10

我之前用,官集照收
旺旺同佢講,佢會同你另外d野(到左倉既是但一件)pack埋一齊
再重新稱重