角磨機 呢粒制有乜嘢用 ?

博世 gws-6-100 角磨機
朋友借用 請問呢粒制有乜嘢用
thank you in advance
http://www.bosch-pt.com.hk/hk/zh ... 459-0601375044.html

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

按實枝軸就唔會轉
換碟用

博世 gws-6-100 角磨機
朋友借用 請問呢粒制有乜嘢用
thank you in advance
HK2046 發表於 2017-3-10 23:24

樓上答咗 睇你一定未用過磨機換碟了 

按實枝軸就唔會轉
換碟用
KratosHK 發表於 2017-3-10 23:29

不過淨係得幾身
請問要去 淘寶買番 幾多樣配件
安全蓋 ...

不過淨係得幾身
安全蓋 ...等等 ???
https://detail.tmall.com/item.ht ... skuId=3274962405291

不過淨係得幾身
HK2046 發表於 2017-3-11 00:09

兩樣

以下夾碟用 必需有

唔係用慣老手 就必需有 保你安全

如果你常用 可買埋炭刷 否則無需買

不過淨係得幾身
HK2046 發表於 2017-3-11 00:09

你朋友真是夠朋友,買返零件至安全用得的價格夠買山寨角磨了

唔該曬咁多位師兄
都係買返以上嗰幾味嘢

安全罩 + 夾碟壓 +同埋一支 角磨機 板手 工具

唔該曬咁多位師兄
都係買返以上嗰幾味嘢

安全罩 + 夾碟壓 +同埋一支 角磨機 板手 工具
HK2046 發表於 2017-3-11 00:42

如果你有大力鉗 板手可以慳返 

或者你的朋友希望你了解多d 部件, 發揮DIY精神....