淘咗飛記led但收貨膠支架爛咗,唔用膠水點黐番實佢好

用膠水點黐番實會唔承受到力,用咩diy方法穩固整返佢好?
又或者邊度有得買嚟件配件?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

一開有爛, 應該影相同賣家講, 如果佢有spare parts, 會免費寄番比你喎..

一開有爛, 應該影相同賣家講, 如果佢有spare parts, 會免費寄番比你喎..
rcyw 發表於 2017-4-2 15:04

最慘係搵大6 fd收貨,費事再麻煩人哋

用膠水點黐番實會唔承受到力,用咩diy方法穩固整返佢好?
又或者邊度有得買嚟件配件?

hellolo 發表於 2017-4-2 14:59

紅色位置屈塊鐵片 藍色鑽孔收實佢

別問我是誰 發表於 2017-4-2 15:34
倒扣食力位~塊鐡要連個倒扣一齊屈出嚟~直程唔再用塊爛膠先得~~~

別問我是誰 發表於 2017-4-2 15:34

件膠料太細件,買咗條鋁條,用唔到你個方法鑽咁多個窿

鋁條都唔知點屈咁細曲位

件膠料太細件,買咗條鋁條,用唔到你個方法鑽咁多個窿

鋁條都唔知點屈咁細曲位 ...
hellolo 發表於 2017-4-2 17:59

你買咁厚 買簿啲丫嘛 

可睇吓屋企有咩鐵罐 曲奇餅罐之類 剪開佢摺多幾層都得

鑽唔到咁多窿 咁咪鑽左右各一個

但都可以揼到既 出樓梯口搵吓有咩地方啱揼

雖然咁厚 但我有信心揼到 你都一定得 

你有冇大力鉗及士巴拿之類

你買咁厚 買簿啲丫嘛 

鑽唔到咁多窿 咁咪鑽左右各一個

但都可以揼到既 出樓梯口搵吓有咩地 ...
別問我是誰 發表於 2017-4-2 18:27

今日得一間5金開,已經係最簿鋁條,我無大力鉗

今日得一間5金開,已經係最簿鋁條,我無大力鉗
hellolo 發表於 2017-4-2 18:41

出門口周圍搵下 有咩有角鐵之類既地方 又有條坑比你插條鋁扁入去屈