[操作疑難] 呢隻牌子電批OK嗎?

https://detail.tmall.com/item.htm?id=521063319115&toSite=main

個充電器 有分

三小時叉滿 及 80 分鐘叉滿 

我用Makita舊款10.8V電批,大約6-7年前買,家用,擺多過用,兩舊BL1013 1.3Ah原裝電仲未死,又買多兩舊2.0Ah代用電,用多幾年都仲得,而且代用電平,幾十人仔有交易,10.8V既BL1013代用電,正常size出到3.0Ah,加厚仲已經出到6.0Ah,18V代用電仲出到9.0Ah,如果唔急用,去日本森林或Ebay search下,好多18V既Makita套裝,拆開單機賣,唔連差機同電池,平到5-6百就玩到18V,平有平玩,貴有貴玩

我用Makita舊款10.8V電批,大約6-7年前買,家用,擺多過用,兩舊BL1013 1.3Ah原裝電仲未死,又買多兩舊2.0A ...
人中之龍 發表於 2017/4/2 18:57

有冇型號介紹? 咁電池及充電器去邊度買?

avdaemon 發表於 2017-4-2 18:17

1係淘最平,1係去森林買最貴

中間價矛人淘 高不成低不就

RX香港少人用,弟日淘寶買電也困難。
離開咗B/M/H

有冇型號介紹? 咁電池及充電器去邊度買?
avdaemon 發表於 2017-4-2 22:39

WORX嘅充電工具用料其實唔錯(以前主力做出口/或供貼牌),價錢亦唔貴。

不過依家MAKITA舊款10.8V(12V)電批已賣得好平,比新款細把,方便少少,電批 + 雙電(BL1013 1.3Ah) + 快叉,大概HK$600~700已可以,而且好易買到代用電,甚至可以買電池壳配件,再自選心儀嘅動力鋰電芯(牌子、型號、容量),自己DIY都仲得,大概60~80可以有粒2Ah電。

WORX嘅充電工具用料其實唔錯(以前主力做出口/或供貼牌),價錢亦唔貴。

不過依家MAKITA舊款10.8V(12V)電批 ...
dcc2000 發表於 2017-4-3 01:01

請問在那裡可買到?

請問在那裡可買到?
HK_Vist 發表於 2017-4-3 10:28

WORX ?
MAKITA 電批 ?
代用電、電芯、電池壳配件 ?