平板有無RJ45 port?

想可以用到lan 線上網, 旅行時酒店可以用, 好多無wifi.
先謝.

不如買一個旅行用的router 吧 . 體績細又可以幾樣野都用到network

暫時未見過有,除非你要買行windows嘅平板電腦

好似 asus transformer 有 rj45 dongle 賣.
不過旅行都係買迷你 router 吧, 一家大細 gadget 都上晒嘛.

或者用mirco usb轉lan port嘅線

或者用mirco usb轉lan port嘅線
野野夜孩子 發表於 2012-7-16 09:23

呢個方法得嗎?

都係好方法, 唔知會唔會有D酒店用唔到?
我未試過,有時好似要login 先.

不如買一個旅行用的router 吧 . 體績細又可以幾樣野都用到network
erierieriko 發表於 2012-7-16 09:18

我search見到有, 香港無留意.. 所以想問下有無ching知
http://www.pandawill.com/flytouc ... ;utm_campaign=10471

暫時未見過有,除非你要買行windows嘅平板電腦
野野夜孩子 發表於 2012-7-16 09:20

買個迷你無線router 最實際.
default 多數係 access point mode, 一插上酒店網線就用得.
要login 既 係酒店管理系統, 唔駛錢既咪照 click 囉, 要收錢既, 就睇清楚先啦.

不過係國內酒店試過, 要轉成 router mode 先得, 仲撞埋個 ip range, 要改成其他ip 先上到網.

想可以用到lan 線上網, 旅行時酒店可以用, 好多無wifi.
先謝.
yang123 發表於 2012-7-16 09:11 AM

方法1要加mirco usb 轉 usb

方法2