[操作疑難] 各位CHING有人淘寶買平板後壞了要整? 唔知點樣可以運回賣方處?

如題. 我幫朋友買了部機, 佢屋企人無幾日就整裂o左個mon, touch screen無反應. 個賣方話可以俾錢整, 但要發回店方代轉廠家. 但係問過順豐及圓通都話電子產品要報關的不能由香港發到國內. 唔知有咩辦法可以送番去整呢? 因為真係幾慘, 幾日就裂o左, 唔要又勁唔環保.

謝謝!

衹有自己帶到深圳,發順豐快遞!

去郵局寄包裹就得

電子野好多間都唔受...

如題. 我幫朋友買了部機, 佢屋企人無幾日就整裂o左個mon, touch screen無反應. 個賣方話可以俾錢整, 但要發 ...
e-ghost 發表於 2012-7-18 14:30

人為損壞,寄番去整,維修費加埋來回運費,分分鐘貴過買過一部。

人為損壞,寄番去整,維修費加埋來回運費,分分鐘貴過買過一部。
oldtreenew 發表於 2012-7-18 16:10

整150. 所以十五十六....

那個牌子??
我今個星期六都要上去取機
如果台電可以代拿上去維修點

我以前試過,整左三百幾蚊,整完放售又係卖到三百幾蚊,得個桔,攞黎搞。早知當爛野卖番幾十蚊,仲乾手淨脚。

整150. 所以十五十六....
e-ghost 發表於 2012-7-18 17:10

上淘寶睇下有無得賣個屏...

之前個朋友台電A10T 裂屏都係自己淘番黎換

百幾人仔搞掂晒

上淘寶睇下有無得賣個屏...

之前個朋友台電A10T 裂屏都係自己淘番黎換

百幾人仔搞掂晒 ...
靜電小蜜蜂 發表於 2012-7-18 17:28

係喎~! 我哩個 case 可以咁樣搞. 個觸屏只購 RMB59. 即訂了~ 謝!

不過看來要送回國內賣方維修真的沒有任何方法?