[測試] 雙核山寨王之n70雙擎用後感

用左幾個星期,總結下感受
好:速度真係好快...單計上網個d仲快過我部galaxy note
    個mon唔錯啦..都有170度可視角
    個啦吧都夠大聲
    可外置3G
    電都用到4個幾鍾(不斷睇片下)
    跑免子都攞到79xx分

唔好: 但電量唔準
    只可用專用充電(媽的,要我特登買多個)
    色水比較淡(相對GN)
    (最大聲個時部機會震 NOT GOOD)
   google play幾多香港apps係搵唔到,要上網DL(煩) <<大問題
    流暢庋一定唔夠GN勁啦..但一定可以接受
小弟好多野都唔識玩,所以錯了勿插。 e部機我覺得絕對值得入手...相比其他雙核同價位既機

我對呢部都有興趣,
請問師兄係邊道買?
幾錢?
要用專用充電, 咁係咪即係用唔到尿袋?

我對呢部都有興趣,
請問師兄係邊道買?
幾錢?
要用專用充電, 咁係咪即係用唔到尿袋? ...
h0041970 發表於 2012-7-20 15:10

尿袋唔係唔得,但要個插頭岩先ok
係taobax 買 699 16GB
希望幫到你

尿袋唔係唔得,但要個插頭岩先ok
係taobax 買 699 16GB
希望幫到你
kwokwaiming 發表於 2012-7-20 15:23

CHING係咪用緊原裝ROM,多唔多強國人既非官方ROM UPDATE?

CHING係咪用緊原裝ROM,多唔多強國人既非官方ROM UPDATE?
Kenny仔 發表於 2012-7-20 16:11

我係用緊原廠rom~其他rom一般啦

呢個評測 嗰芒好似唔係 IPS

Kenny仔 發表於 2012-7-20 16:11

我都用左1個星期, 感覺都幾好(換左機之後)
ROM的話大陸有一個QQ群係尊講原道雙擎的,
裡面有ROM, 但其實都係由1G ROM變4G ROM

佢本身個系統都算穩定, ROM你預一定無極光2咁多
因為極光2其實好多ROM都係去補充佢的不足, 例如觸控, WIFI, GOOGLE APPS, 人面解鎖哥D)

但其實RK3066的機, 本身已經有GOOGLE的APPS,
至於觸控, 我第一部機, 係咁自動跳, 無啦啦自動點, 但換左新機之後, 基本上未試過. 個感覺完全唔同

佢的WIFI, 我覺得比較特別
在隔一牆之後, 我CHECK佢的WIFI係比galaxy ace弱, 但在隔幾度牆之後, 佢的WIFI就比galaxy ace強
另外我試過係D WIFI收得好差的地方, 佢竟然有訊號上到網, 但反而IPHONE收唔到...

同埋n70雙擎應該有android 4.1.1升級

google play幾多香港apps係搵唔到,要上網DL(煩) <<大問題
kwokwaiming 發表於 2012-7-20 14:54

用呢個OK
或安 Play Store Patch 下載地址 : http://db.tt/5MFooHIF
如您的是 N70II 按 "C"
167pk 發表於 2012-7-8 23:05

我好有性興看拆機睇下佢用乜天線
167pk 發表於 2012-7-20 23:32

http://mp3.zol.com.cn/306/3065338.html

係咪呢個?