[操作疑難] 7.7升咗4.0.4嘅過黎討論下,有咩實質好處?

我之前係完全用官方rom 3.2,冇root冇customize,apps大概裝咗五六十個,其實我用落3.2都唔覺會疾下疾下,不過間唔中d icon圖案會唔見,變做d黑色方塊,其他其實冇 咩唔妥。
升咗ICS之後好多ching話快咗順咗,咁我又唔係好覺wor,我覺得同之前差唔多之嘛,字體變咗係最當眼嘅變化,icon排位大兜亂要重新整理過都冇所謂,但亦都唔覺有咩大改進wor。
其實新版有咩新功能,不如各位ching講下等小弟學習下?
我見google商店可以加多個賬戶,算係一個優點。但係商店中點擊“其他用戶亦都查看了”其中嘅軟件,往往連接唔到,唔知係咪bug?

左下角設定度冇咗飛行模式?

“駕駛模式”同“流動數據”,即係咩?

左下角設定度冇咗飛行模式?
olive 發表於 2012-7-27 09:40

係無咗,而家要入去 設定-->更多-->飛行模式

係無咗,而家要入去 設定-->更多-->飛行模式
[email protected]@ 發表於 2012-7-27 10:24

長按 POWER 就已經有飛行模式

長按 POWER 就已經有飛行模式
kanzone 發表於 2012-7-27 10:26

係喎,唔該師兄

剩係網頁唔會RELOAD已經好好多啦~

RAM OPTIMIZE 好左....已經好夠

巴打試下裝APEX LAUNCHER,順過原生個LAUNCHER N倍

RAM OPTIMIZE 好左....已經好夠
jc917 發表於 2012-7-27 10:46

呢個點睇?