港版Tab 7.7上左 4.04之後,有咩問題?

首先待電無咁慳電

另外個原生browser就無左 文字自動換行? (包括海豚browser)

wifi 經常甩 電好似倒水感....呢2個都夠死

wifi 經常甩  電好似倒水感....呢2個都夠死
HachiTora 發表於 2012-8-2 11:00 PM

我 upgrade 後 wifi 未甩過
電好似倒水? 九成人都話 4.04 比較慳電喎

我部 7.7 昨日 6:30am 差完電, 其間聽過 2hrs MP3, 睇過 streaming, 做過 Mobile AP, 上過網, 打過機, 睇過微搏, 收過 email, 傾過 whatsapp, 不過冇傾過電話... 到呢個 moment, 9:25am, standby 咗 around 27 hrs... 仲有 46% 電

咁算唔算倒水呢?

都唔知係我好彩定你黑仔

我部 7.7 昨日 6:30am 差 ...
k_kid 發表於 2012-8-3 09:26

待機一定無之前3.2咁慳電, 超過一星期待機等閒事, 幾個鐘都未必扣1%

依家4.04一個鐘起碼1%, 3日一定要差

我也有同感,upgrade后直情脱胎换骨,比以前更慳電,lag的情放大为改善,以前长开wifi会hang机现在没有再发生了

我部 7.7 昨日 6:30am 差 ...
k_kid 發表於 2012-8-3 09:26

我真黑仔,因為我升左 ICS 後 wifi 係咁斷…

我在 Galaxy Tab 7.7 試一試 有這一段貼文, 關於 WiFi 問題的

[我:]  http://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&ptid=1740589&pid=28112930
重新在 WiFi 的
menu > 設定 > 睡眠期間保持 Wi-Fi 開啟
轉換設定值, 看看那一個是好選擇.
(有可能 ICS 更新後, 這個系統內的參數, 跟介面上的不一樣, 引起不穩)

[tsonga :] http://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&ptid=1740589&pid=28122950
Ok wor, I change Keep wifi on during sleep to "Only when plugged in", so far don't see the problem anymore.

Thanks!

[我:]  http://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&ptid=1740589&pid=28124782
我把你的測試結果,
告知我另一位朋友,
他同樣是有 ICS77 WiFi 問題.

他是這樣處理...
1) 由現時的設定, 改到另一個
2) reBoot SGT77
3) 再把設定改原先的
4) reBoot SGT77
WiFi 問題解決了

設定> WiFi> menu> 進階> 睡眠期間保持 WiFi 開始>