最近見到好幾部9.7" 2048*1536既ANDROID PAD

最近見到好幾部9.7" 2048*1536既ANDROID PAD

想問下,我如果放張2048*1536既相去睇,係咪可以做到點對點咁?

因為我見IPAD如果ITUNES SYNC相上去,會RESIZE左幅圖.

另外我見
AINOL NOVO9
原道N90 FHD / FHDRK
仲有幾隻牌子都好似有出,但唔認得D名

有冇話邊部比較穩陣?

MANY THANKS

想問下,我如果放張2048*1536既相去睇,係咪可以做到點對點咁?
Athlon神64 發表於 2013-5-19 00:07

係,可以做到點對點,不過ipad應該都可以,唔應該resize

我買左Novo 9, 個mon根本就係ipad mon,色都一樣靚,不過唔好當佢同一般android tab用,因佢係慢過一般tab,可能因為cpu廢同解像高,我只用嚟睇相同pdf就一流,玩game我用我第二部t3 tab

係,可以做到點對點,不過ipad應該都可以,唔應該resize

我買左Novo 9, 個mon根本就係ipad mon,色都一樣靚, ...
ray1234 發表於 2013-5-19 07:11

NOVO9我見人話WIFI有問題,您部呢?

我都唔打機,只係睇相,用BROWSER上下網咁用

NOVO9同原道FHD,都係A31
但原道而家部FHDRK用RK3188,會唔會更好?

我見黃金賣FHDRK約1950,NOVO9就1700

HALO RAY1234

部NOVO9電量大概用倒幾耐?
TKS

回復 5# Athlon神64

RK3188照理應該好啲,我部novo 9個wifi係弱過我部牙石tf201,先天缺憾冇得救,我通常係廳上網,因router廳,所以冇問題,如果要穿牆入房就唔好得

novo 9個用電就ok嘅,上網我估6至7個鐘都冇問題,我試過上左一個鐘都係用十多個percent電,standby成晚都唔用1 percent

回復  Athlon神64

RK3188照理應該好啲,我部novo 9個wifi係弱過我部牙石tf201,先天缺憾冇得救,我通常係廳 ...
ray1234 發表於 2013-5-19 15:40

我都見話WIFI比較弱
呢樣有D擔心

回復  Athlon神64

RK3188照理應該好啲,我部novo 9個wifi係弱過我部牙石tf201,先天缺憾冇得救,我通常係廳 ...
ray1234 發表於 2013-5-19 15:40

CHING我都用NOVO9, 你用咩ROM可以一晚用唔倒1%電, 我而家一晚超過10%~~

回復 8# antc

我冇開wifi計,你有冇開wifi先?

回復 1# Athlon神64

上網睇過哂D負評,結論係對有少少要求o既人黎講,國產U仲未夠力推RETINA(如打機同SCROLL果陣會LAG),裝得越多野(用得越耐)部野就越慢,不過如果你本身冇乜要求的話應該唔係問題…
如果真係要揀,一般工作搵RK3188會快D,打機的話A9又話會快D(個人認為有D保留),想續航8小時以上就要搵粒有10000MA的電,不過相對地叉電都會好耐…