現在買Note 10.1係咪傻呢?

各位C hing, 有咩意見?

回復 1# Ryan69
睇你自己點用, 睇高清一定唔係佢, 但整體操控佢做得幾好

仲有好多大陸客要ga, 只係因為個牌子囉不過, config 唔算好
多少少$就有好D

Acer A701 / Asus TF700T....
or
Acer W510
三千尾, 不過好似有Office送

如果你較多用黎寫野畫畫既, 都無第二部可以代替佢, 又點會係傻?  買其他機用電容筆代替就真係傻喇.

不過, 如果你唔需要筆既, 就真係有少少唔抵, 支筆本身值成千銀, 買左唔係用就浪費了.  可以考慮其他機.

各位C hing, 有咩意見?
Ryan69 發表於 2013-5-22 12:11

係傻 係買---> Note 8.0 LTE or sony xperia tablet Z 

C hing, Note 8.0 似乎太貴!

係傻 係買---> Note 8.0 LTE or sony xperia tablet Z 
bbbear 發表於 2013-5-22 14:23

對嗰支筆, 真係又愛又恨! 因為比小朋友用好似有筆會方便D!

如果你較多用黎寫野畫畫既, 都無第二部可以代替佢, 又點會係傻?  買其他機用電容筆代替就真係傻喇.

不過,  ...
Super169 發表於 2013-5-22 14:16

對嗰支筆, 真係又愛又恨! 因為比小朋友用好似有筆會方便D!
Ryan69 發表於 2013-5-22 14:34

如果諗住比小朋友畫野, note 10.1 真係唔錯.  畫面夠大, 畫得舒服好多.
note 8 就細 d, 輕考 d, 但比小朋友玩, 如果唔係為左帶出街, 細左無著數.

最大缺點係: 三叔支筆同埋跟黎既 software 幾正, 你用過就會唔鐘意用其他電容筆或者手指, 效果差太遠了....以後轉機難

Agreed!

如果諗住比小朋友畫野, note 10.1 真係唔錯.  畫面夠大, 畫得舒服好多.
note 8 就細 d, 輕考 d, 但比小 ...
Super169 發表於 2013-5-22 14:41