馳為死士:優化版更新

今日見馳為群中有個V88 mini優化固件,二話不說,下載咗即做死士。

1. 消滅咗大部分垃圾apps。差不多完全乾乾淨淨。
2. play商店要自己裝,包內有附。
3. 刷好已root。
4. 自動安裝超級wifi鎖,相信係用嚟控制Wifi在關屏時斷線之用。
5. 自動安裝咗apex launcher。
6. 大部分google嘢要自己去安裝,好似日曆、地圖、gmail等都要自己郁手。
7. 美化電池圖標,消滅咗google既肉酸電池。
8. wifi長期處於灰色,未見過呈藍色,但可上網,唔知乜嘢原故。
9. google服務架構有啲唔穩定,有時出現google服務停止,又係唔知乜嘢事。

最怕用的大陸rom, 唔知優化咗啲乜, bug多多.

Ching 有冇link睇睇,謝謝

呢部機刷唔刷到CWM Recovery?
有就可以搵番CM10用嘅gapps zip刷,刷完就有全套原整google服務~~

呢部機刷唔刷到CWM Recovery?
有就可以搵番CM10用嘅gapps zip刷,刷完就有全套原整google服務~~ ...
rickytang 發表於 2013-5-23 23:19

在群共享中下載,沒有連結的哩。

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

我試過, Wifi唔穩定, 仲有D小問題,唔夠十分鐘刷番, 反而用緊外國人做的 chuwi_v88_TNT_R1 唔錯.

我試過, Wifi唔穩定, 仲有D小問題,唔夠十分鐘刷番, 反而用緊外國人做的 chuwi_v88_TNT_R1 唔錯. ...
sleepdevil 發表於 2013-5-24 01:10

我都係,搞咗一晚,死士做完,刷番老rom,師兄請問chuwi_v88_TNT_R1邊度有得download?

奉勸唔好刷,流流地咁,成日彈舊嘢出嚟,話google服務架構終止,又話日曆終止,一時又話google終止,一日終止到黑,唔知佢終止咗啲乜。

個電池美化圖標一時一樣,一時變番舊既,一時熄完機又變番舊既,開機二十分鐘又變番新既。
搞到人都傻。

回復 7# momo4321

Google下就找到

回復  momo4321

Google下就找到
sleepdevil 發表於 2013-5-24 18:51

搵到了,thanks。但好似冇乜嘢改,反而仲搞咗好多鬼佬嘢落去咁。唔知師兄覺得點?我未刷。