$1500-3000 主要用在係屋企上網,睇漫畫,睇下電影 THANKS

budget $1500-3000

主要用在係屋企(床)....上網,睇漫畫,睇下電影

最好就有10吋左右,

唔好過熱,同埋有得插記憶卡

大家有咩推介 THANKS!!!

另外,個人睇過有幾部都幾好-----1.ME301T 2.IPAD2 3.AE210  4.NEXUS7 5.TAB2 10.1 6.NOVO8/10(好平..)
以上今多部邊部會較適合我???  
THANKS!!!!!!!!!!!

回復 2# turth

THANKS
但X澤同X訊都話冇曬貨
你知唔知仲有冇行貨賣???

主要坐喺度睇定訓低睇?

(Sent from HKEPC iPhone app)

訓低睇

我用緊ipad2,win8 10" tab
ipad打側訓低睇就咁放床邊睇有以下問題:
用觸控隻手會好快赲
頭,眼郁動嘅角度有限制(4:3)

用16:9tab一樣有觸控手膊攰嘅問題,但可插mouse解決,16:9比例睇得舒服D,但如果坐喺度就ipad睇、用得舒服小小
而且而家ipad2唔打機都好夠用,電襟行
an tab未用過,無意見

(Sent from HKEPC iPhone app)

訓低睇
oooo1111 發表於 2013-5-28 14:42

回復 6# tszyan29

感謝tszyan29兄詳盡的回應

另外我想問
1.IPAD 2 而+係唔係一定要去官網訂?有冇其他地方會平D????

2.ME301T ,IPAD2 同Xperia Tablet S  邊部用來睇漫畫/電影好D???(10.1 OR 9.7 OR 9.4)

THZZZZZZ

回復  tszyan29

感謝tszyan29兄詳盡的回應

另外我想問
1.IPAD 2 而+係唔係一定要去官網訂? ...
oooo1111 發表於 2013-5-28 16:19

咁就要睇下對影片要求有幾高了
要求不高就ipad
要求高就自己入片落SD卡用ANTAB
ipad優勢在硬件造功同品質,〇S和穩定,電襟,但擴充性弱,入片煩
最方便只有線上看,但線上看畫質一般
華碩D流動產品呢排有D 鑊氣,揀之前要做下功課先

訓低睇
oooo1111 發表於 2013-5-28 14:42

因住睇壞眼呀師兄!