大陸平板10吋邊隻好?

呢家睇中左隻pipo m9十吋,網上搵開箱文都好似唔錯,唔知重好無其他好選擇?
而且想問下呢部保養好唔好?之前有朋友買左部大陸平板,點知一肚氣,上觀塘果個所謂既維修中心時重更加一肚氣,真心想知呢部係咪伏機?

用緊PiPo M9 WiFi 路過,用落唔差,反應良好,電池續行力夠,wifi接收良未試過使用中斷線,固件不比其他廠慢,新出了Android 4.2升級,RK3188推1200x800mon 絶對夠力

m9用係好用,不过我部野開頭買返黎出唔到大電視,SD卡位入唔到卡,問題多多,之后,想去換過部機咪reset部機先,點知reset完又正常返,點知我阿妈用左两星期就話換住電睇戲,不过電量冇増加過,之后到而家點都開唔著部機了,有冇大大教我點救返部機

現代既t10.好唔好架?

呢家睇中左隻pipo m9十吋,網上搵開箱文都好似唔錯,唔知重好無其他好選擇?
而且想問下呢部保養好唔好?之前有 ...
dirtyman1984 發表於 1/6/2013 01:24

你咩叫做 "一肚氣" 先?

人地賣俾你果陣有無講明會俾 "優質售後服務" 俾你先?

無講明會有優質售後服務俾你, 咁你想嘈乜?

如果係有保養等如無保養既, 你咪去消委會投訴囉

人地實幫你架喎

你咩叫做 "一肚氣" 先?

人地賣俾你果陣有無講明會俾 "優質售後服務" 俾你先?

無講明會有優質售後服務俾 ...
LoveMariahDayAn 發表於 2013-6-1 10:54
噤講你會明d,第一次上去整機,一上到去俾條友睇,點友話咩個app唔裝得又果個app 又裝得,那個app唔可以delete,果次係越差電,好啦放低整,第二次打去問拎得未,上到拎一試,個mon 唔知咩事,用用下暗左一半,另加又差唔到電,第三次到我上去試,我同佢講,如果你部機唔都唔裝得,又多問題,出黎把L,直接退錢俾我,之後嘈左一大輪,俾話俾一星期時間佢去再整,整唔到換部俾我,最後一次上到去,佢換左另一部俾我朋友,我朋友用左一星期之後壞左
第一我唔係要咩優質服務,只不過你都要俾返d合理既野我呀?
第二我都知大陸野好多時都次一級,都都無理由壞到噤呀?
第三你講我噤要求優質服務,請問邊個想買一部壞左既野?壞左梗係要整啦,而且你講到我噤緊張,我對你既身份有d興趣

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

m9用係好用,不过我部野開頭買返黎出唔到大電視,SD卡位入唔到卡,問題多多,之后,想去換過部機咪reset部 ...
fa_fa 發表於 2013-6-1 10:21
想知部機維修果個地方係邊?

我同事買酷比x方果部全高清,因為朋友鍾意試實機所意無淘寶或tmall買,我同佢上華強間代理尊櫃買。 規格同m9 差唔多全一樣,但佢係全高清。

我同事買酷比x方果部全高清,因為朋友鍾意試實機所意無淘寶或tmall買,我同佢上華強間代理尊櫃買。 規格同m ...
getronics 發表於 2013-6-1 12:51
thx! 咩價位左右,因為買俾朋友老豆用