【已解決!】Sony Xperia Tablet Z 疑問

感謝各位的意見,我已購買行貨 LTE 版!

我現正在考慮入手 Sony Xperia Tablet Z,行貨 LTE 或日本水貨 3G。不知大家有咩意見呢?(我已知道兩部的分別)
行貨 LTE - 約 $48xx
日本水貨 3G - 約 $43xx
其實最主要是想問以下問題:
1. 行貨 LTE 版有得 root 但日本水貨 update 左就冇得 root?
2. 據說行貨 LTE 版螢幕有 D 問題,日本水貨 update 後可解決,是嗎?
3. 據說充電綠燈也未充滿,咁幾時先知充滿?
4. 如果高電量使用者可用多久(例如:不斷玩 3D games)?
5. 行貨 LTE 版沒有 kill all button 嗎?
6. 開著機能有效充電嗎?

感謝各位~!

呢個POST既內容 我最少見過三次
如果LTE做到4800 仲洗乜問水定行

呢個POST既內容 我最少見過三次
如果LTE做到4800 仲洗乜問水定行
kpmu22167 發表於 2013-6-6 22:39

更係唔同啦~~跟既野都唔同
現時
水貨 update 較行貨快~~水貨 有跟docking wo
行貨lte 得16gb

更係唔同啦~~跟既野都唔同
現時
水貨 update 較行貨快~~水貨 有跟docking wo
行貨lte 得16gb ...
alwin007 發表於 2013-6-6 22:44

LTE同3G 我覺得好大分別個座都係3舊 又有得上下調 差500多LTE同保養 睇你點睇

我星期6 去睇完 水貨 就會決定 入水定行~~
暫時心目中都係buy 水(之前係想買行)
真係唔會多張lte sim比tablet用

我現正在考慮入手 Sony Xperia Tablet Z,行貨 LTE 或日本水貨 3G。不知大家有咩意見呢?(我已知道兩部的 ...
jasonfoknxu 發表於 2013-6-6 22:04

嘩!!! 行版LTE 賣緊$48XX?!?! 我好想知0係邊度買呀!!

1. 行貨 LTE 版有得 root 但日本水貨 update 左就冇得 root?
水機未試過ROOT, 答唔到你~
2. 據說行貨 LTE 版螢幕有 D 問題,日本水貨 update 後可解決,是嗎?
水機update左之後無左LEE個問題, 好暢順~
3. 據說充電綠燈也未充滿,咁幾時先知充滿?
著綠燈唔一定係叉滿電, 可能係有email 或者其他pop-up野, 想知幾時叉滿, 著mon就見到.
4. 如果高電量使用者可用多久(例如:不斷玩 3D games)?
我就無玩3D game, 不過就狂睇片, 個MON開到盡睇兩套2.5 - 3個鍾0既戲, 仲有80%淨~
5. 行貨 LTE 版沒有 kill all button 嗎?
我無行, 唔知
6. 開著機能有效充電嗎?
可以, 但唔多咁做. 不過我插住docking 佢就會變做相架播相.

嘩!!! 行版LTE 賣緊$48XX?!?! 我好想知0係邊度買呀!!

1. 行貨 LTE 版有得 root 但日本水貨 update 左就 ...
BryantCWM 發表於 2013-6-7 00:44

唔該師兄先,今日(過了 12 點了)去買~應該會買行 LTE...
$48xx 是衛x 92 折~

1. 行貨 LTE 版有得 root 但日本水貨 update 左就 ...
BryantCWM 發表於 2013-6-7 00:44

請問你買了幾錢 ? 有後悔嗎 ?

套同貼. 用港版得嗎 ?
即係港同水, 個款同 D 制位. 會唔會有分別呢 ?

回復 8# bobopig
日版可以用番港版貼同套。
日版lte可用香港3g卡, 所以唔可以同港版wifi比較。
日版有埋dock, 但無跟火牛同usb線, 用番note2仲差得快。

我用行貨 用手機xperiaz Z 一鍵root 已經root到