[配件] 問外置電比山寨 - 藍魔 w30hd [已解決]

我部藍魔 w30hd用呢種火牛針型插

想問大家, 有冇外置電係呢種針型插? 定係黃金有轉插比普通尿袋用?

回復  tamalemon

Sorry, I overlook your "5.0V/2.5A"  I am using Chuwi V88 only "5.0V/2A"

For "5.0V ...
frankicho 發表於 2013-6-14 16:59

吾該
我去買條試試插尿袋

我估冇太多人留意, 但都跟進下。

係呢段日子, 我分別去灣仔298商場同黃金的綫材鋪問人。 由於我懶, 冇帶平板同火牛跟身, 要花點力去解釋要D乜綫。

圖中有兩條綫, 左邊有包裝係灣仔買$25, 右邊冇包裝係黃金買$20。

從外觀大家看得出有分別嗎?

結果係黃金買的一條才可用。 左邊一係要平鋪檯面平隱地差, 看來接口對唔準一郁就連接不到外置電源。

若果香港的W30hd用戶有需要, 可以試下去黃金(即地庫)近老麥果邊角位(貼住大陸平板鋪)問問。 老闆話我應該帶齊山寨平板同外置電去鋪頭問, 可以試啱先買。

我估冇太多人留意, 但都跟進下。

係呢段日子, 我分別去灣仔298商場同黃金的綫材鋪問人。 由於我懶, 冇帶平 ...
tamalemon 發表於 2013-7-15 16:12

兩隻應該唔同, 我見過黃咀同黑咀個窿係有少少唔一樣.