[開箱] 【Tommy】HP Pro Tablet 610 G1 開箱 增加pcmark7,3dmark

【Tommy】HP Pro Tablet 610 G1 開箱

淘寶買的鍵盤到左喇:
【Tommy】淘寶ASUS出品藍牙鍵盤+CHEAPCHEAP皮套

Mark:
http://www.3dmark.com/pcm7/874852
http://www.3dmark.com/3dm/4439180

我的頻道:tommy6041

我的帖子:
【Tommy】Canon EOS M 開箱
【Tommy】HP Pro Tablet 610 G1 開箱
【Tommy】Aune T1 開箱
【Tommy】Plextor M6S 開箱_影片+小測       
Pre ! 2013香港時代高達展 + Tai Koo『Piece of Peace』
【Tommy top Gear】TATONKA PACY 35 EXP edition!
【Tommy Wear】GOUBER.G 買一送一,就是但汁!  
【Tommy top Gear】Columbia 2013 Peakfreak Outdry
【Tommy top Gear】碳纖 超輕 長柄雨傘
【Tommy Ware】ICOO 艾蔻 Fatty2 胖丁2 極詳開測
【Tommy Photo】香港西九文化區 M+進行: 充氣! 2小時遊 (完成+影片)
【Tommy Photo】香港尖沙咀的一天! 夜遊橡皮鴨+海旁聽歌 情侶嘴嘴影片
【Tommy】酷比魔方 E12A 12000毫安移動電源開箱
【Tommy Ware】Nitecore 14500 電池開箱
【Tommy Ware】Bachmann拖牌開箱
【Tommy top Gear】Leatherman Charge Titanium TTi 開箱
【Tommy top Gear】Leatherman Squirt ES4 開箱
【Tommy top Gear】Nitecore EA4 開箱
【Tommy Ware】Sanyo New XX AA電 開箱
【Tommy top Gear】Leatherman Wave 開箱
【Tommy Ware】Nitecore Intellicharge i4 開箱
【Tommy top Gear】白菜磁环V-51 第二版 開箱
【Tommy top Gear】Zebralight H600w 開箱
【Tommy Ware】Toshiba 42TD300H 開箱+影片+圖片+USB+3D
【Tommy top Gear】Berghaus Foot Wear 開箱

機身:
有點重(651g),紮實

螢光幕:
可視角度極高,由如179到179都見到
色彩雖冇一般IPS 甘鮮甘出,但其色彩依然自然真實地呈現,隻眼長時間使用仲冇甘累

音效:
估唔到平板可以做到甘大聲,甘清,比不少電腦喇叭,Notebook 好!
喇叭放係機下,點用都唔會左住個喇叭,其次放左 左右2邊,近用仲可以feel到少少左右立體

效能:
4G RAM +最強ATOM的幫助下,到現時上網,文書,玩Apps未出現過Lag的情況
睇Youtube flash 睇4k 有點不流暢,睇4分鐘影片,1分鐘左右會卡一卡(己LOAD好影片In firefox)
In youtube app  4k 係正常

Wifi 係2X2 最高網速實測達90Mb

系統:
估唔到Win8.1 唔係用Bing 仲要送Full 2013 Office

電量測試:
經過3日的電量測試,在9個鐘的上班時間中,不停的上網,玩Apps,睇Flash (光度約40%,Wifi 長開)
回家後都是仲有30%以上電量,由此可見官方說的12個鐘使用時間是沒有吹水
OTG後可用DVD ROM

總結:
因是大學機,再加二手,個價仲平過大陸機,真係冇咩好講 在此謝過謝師兄

師兄,個價貴唔貴過2k呀?
但好似唔包鍵盤喎?

呢部勁有興趣, 可惜買唔到平野

部機過2千呀,我見網上訂$499USD for 4GB ram

樓主
HP Pro Tablet G1係IPS Panel黎, 不是TN

但好似唔包鍵盤喎?
taokiu87 發表於 2014-10-16 23:27

大學價$3599

樓主
HP Pro Tablet G1係IPS Panel黎, 不是TN
KinChungE 發表於 2014-10-17 11:43

色水真係唔似ips btw thanks 更正

但好似唔包鍵盤喎?
taokiu87 發表於 2014-10-16 23:27

的確冇包,係tb 買左個bluethooh keyboard ,黎到再影開箱

3字頭

色水真係唔似ips btw thanks 更正
TOMMY6041 發表於 2014-10-17 12:26

IPS與色水無關
呢款機同Acer果D IPS類似, 色域cover唔哂sRGB
我用Spyder 4 measure過, 只得~50% NTSC Gamut
如果sRGB應該係72% NTSC Gamut

其實強國大把幾百蚊既手機/平板係用IPS
不過色水就

IPS與色水無關
呢款機同Acer果D IPS類似, 色域cover唔哂sRGB
我用Spyder 4 measure過, 只得~50% NTSC Gam ...
KinChungE 發表於 2014-10-17 12:31

真係冇見過甘淡的ips  lol仲淡過我用緊果d 大陸機,不過我好中意
50%甘少??!唔似bor