[操作疑難] 部TALK79 8核, 死機, 充唔到電 (#11 加左整機行程)

唔想拎上去寄返廠, 有無方法自己可以試下先
依家差電, 會長期0%或1%......唔再上.....

我之前都係呢部死電
費事麻煩拎去保
比1K幾當買個教訓

看來酷比魔方也不是一個穩定的牌子呢

之前看過 Pipo, voyo 都有人說有一些大大小小的問題, 看來雙 11 買大陸平板都不是咁好呢

我之前都係呢部死電
費事麻煩拎去保
比1K幾當買個教訓
小露寶 發表於 2014-11-12 14:07

CHING 你又係TALK 79 8核?!
即係我中伏......頂
早知比多3百, 買LENOVO, 最少一小時, 即修.....

看來酷比魔方也不是一個穩定的牌子呢

之前看過 Pipo, voyo 都有人說有一些大大小小的問題, 看來雙 11 買大 ...
kelvinchi 發表於 2014-11-12 14:18

這個牌子已被我BL左. 以前買過部U9GT4. 用左二個星期display壞左, 聯系CS寄番去整. 整左一個星期打電話來話整好寄返來. 打開發現整部機個底殼花哂, 保護貼起哂, 個dispaly系整好左. 去CS投訴, 剛剛唔認, 死人話我寄來就系花, 好彩有先影相, send俾佢睇冇聲出. 死死氣叫我再寄返去同我換底殼, 重貼保護貼. 過左十日左右寄返來, 打開發現原封不動, 根本就沒換底殼和重貼保護貼. 再去CS投訴, 過左二日查出來話個工人拿左個底殼的材料錢, 沒有買個底殼,. 事後炒左個工人, 但未講點處理. 過二日再追個CS就睬你都有味. 我火都來埋, 前後寄了二次, 淨郵費都蝕哂. 所以以後唔會再買佢D野, 品質和CS差,  BL!!

唔想拎上去寄返廠, 有無方法自己可以試下先
依家差電, 會長期0%或1%......唔再上..... ...
df7 發表於 2014-11-10 22:47

你有冇試過另外差機~ 可能你差機壞

你有冇試過另外差機~ 可能你差機壞
gut1983 發表於 2014-11-13 10:14

用左佢送既, 電腦, IPAD X2, ...........全部充到其他野

慘...
我都啱啱入手酷比tablet....

上TB見幾多酷比機既電池
$30-40有交易
買個試下自己換? ...
LarSing 發表於 2014-11-13 10:29

明天拎上東門寄