台北光華購買平版

各位C Hing, 小弟主要目標係 t100, 請問有無邊間商戶推薦? 最好有埋退稅, 感謝!!!!

退稅通常是離境時辦理

退稅通常是離境時辦理
wy7008 發表於 2014-11-14 13:22

仲要見到你件貨佢先肯退比你, 我朋友剛剛台灣番黎中伏, 唔知佢要見貨先有得退, 蝕左

仲要見到你件貨佢先肯退比你, 我朋友剛剛台灣番黎中伏, 唔知佢要見貨先有得退, 蝕左  ...
bbq558 發表於 2014-11-14 23:05

正常喎。
歐洲無去過, 但日本, 泰國都係要象徵式show 件貨出嚟, 唔係點知係遊客退稅。

仲要見到你件貨佢先肯退比你, 我朋友剛剛台灣番黎中伏, 唔知佢要見貨先有得退, 蝕左  ...
bbq558 發表於 2014-11-14 23:05

常識黎!唔見你帶出境點知你會唔會賣左然後退稅! 澳洲免稅店買左
野要封口出境時海關再檢查

原本我都諗住出post 請教下各位C hing, 我有朋友將會去台中, 係咪機場附近已經有得買T100? 現在大約幾錢?  

多謝C hing解答, 問多少少, 係咪即係吾駛攪退稅? 應該到埗定係回程返港時買? 現在想買64G+500G係咪只可以買T100? Or T200新D?

回復 8 #chkkan

各位C Hing, 小弟主要目標係 t100, 請問有無邊間商戶推薦? 最好有埋退稅, 感謝!!!! ...
raphaellok 發表於 2014-11-14 13:17

剛去過 台北光華, T100 賣 NT11500, 問過 兩三間同價.
退稅 5%, 機場攪.