[開箱] 台電 X98 AIR 3G Win 8.1版

今晚新鮮滾熱辣到手了,多餘的話不說了,開箱

用咗幾日,電量非常好,早上7:30拔電線,全程插住電話卡HSPA上網,間中轉用 Wifi,文書睇戲上網五六個小時,夜晚九點鐘都剩51%電,非常襟用

觸控好好,只係用 Chorme 時會有遲緩感覺,用回 IE 11 及 Firefox 就無問題,應該是Google軟件優化做得差所致

螢幕質素優良,但無陰陽屏問題,接近iPad air 2級數

PS: 有Lenovo Thinkpad 8, iPad air 2, Nexus 7 2013

師兄咁快到手既
我部機而家仲係上海飄流緊
你幾號發貨嫁?
我15號 台電官網

1111買入價多少?

幾靚喎, ching可否測試續航時間? network會唔會間中死?

呢部,我要幫朋友買,去買Android版本,唔知自己裝反win8難唔難呢…

非常有 興趣呀 :>
不過 miss左個 1111 :'<

想請教下
1) X98 Air 3G / X98 Air II
的分別係吾係就係有#G同無3G only ?

2) P98 Air 3g 同 X98 Air 3G 的分別
係吾係就係8核同4核的分別?

3) 有 師兄分享話X98 Air 3g上網方面 有"慢"同斷線0既情況
吾知 師兄有無呢方面的經驗?

非常有 興趣呀 :>
不過 miss左個 1111 :'<

想請教下
1) X98 Air 3G / X98 Air II
的分別係吾係就係有#G同無3G only ?

2) P98 Air 3g 同 X98 Air 3G 的分別
係吾係就係8核同4核的分別?

3) 有 師兄分享話X98 Air 3g上網方面 有"慢"同斷線0既情況
吾知 師兄有無呢方面的經驗?
heiko 發表於 2014-11-18 09:52

1) Air II 無得插電話卡上網,只可wifi,X98 Air 3G就可以插3G大卡用電話卡或wifi上網
2) P98 Air 3g 係行ARM 8核,唔可以行卓面版的Windows 8,X98 Air 3G就用intel 4核,可以行卓面版的Windows 8及android
3) X98 Air 3g上網方面無慢或斷線問題

呢部,我要幫朋友買,去買Android版本,唔知自己裝反win8難唔難呢…
ericngau 發表於 2014-11-18 09:25

我唔係高手,買部Win 8.1版唔駛煩,都係差一百人仔,重連一年免費office,無投訴