[開箱] PIPO W6 3G Windows8.1 Tablet開箱包膠

自從有左D咩板咩pad後,屋企部腦少開左,又見到最近多左好多win8平價板推出市面,所以留意左一排 今天出手了,不用pm我在那入手.  WCCC賣$ !^*) , 賣3G的最大原因都係因為同其它冇3G既機都係差幾百蚊.咁當然賣有3G啦.

對本人來講我唔鐘意9.7",4:3既芒,10.1"又太大,8"又有D細,所以Pipo lee部8.9"仲要係Full HD1920x1200芒又有得3G上網,正呀!!!

廢話唔講
SPEC如下
intel Z3735F Quad Core CPU
2GB Ram , 32GB Flash
8.9" 1920X1200 Mon
Wifi-N , Bluetooth , 3G 全齊
6500MAH電,機身又唔重.

跟左果OTG鍵盤連套,係我意料之外,好開心呀!

講真部機有D似iphone4放大板

windows機來講,厚度算係咁(一毫子比較)

pipo質量係咪好D呢? 續航能力點呀?

我响某地方訂(((人仔,送16G TF仲送藍牙keyboard
不過貨响朋友度未攞,禽日得閑去SSP見過實物,不過佢地好似無得比人試,就咁櫥窗望落去都幾一般,好山寨版feel,比較馳爲同款差好多;人地前後都用玻璃,佢全部都係膠(問過幾間都答我係膠屏

pipo質量係咪好D呢? 續航能力點呀?
tw90998088 發表於 2014-11-23 12:28

如果參考過佢地所有產品用家評價,整體一般,佢地勝在平

自從有左D咩板咩pad後,屋企部腦少開左,又見到最近多左好多win8平價板推出市面,所以留意左一排  ...
cyrix 發表於 2014-11-22 16:24

套連鍵盤都幾肉酸 ,32G要好節省黎用!好易爆燈

我响某地方訂(((人仔,送16G TF仲送藍牙keyboard
不過貨响朋友度未攞,禽日得閑去SSP見過實物, ...
pc-daily 發表於 2014-11-23 17:14

ssp 地牢有得摸,同馳為d料一樣

(Sent from HKEPC iPhone app)

如果參考過佢地所有產品用家評價,整體一般,佢地勝在平
pc-daily 發表於 2014-11-23 17:22

真係平,見到呢部3G版價錢同其它國內牌子的wifi版價錢一樣

真係平,見到呢部3G版價錢同其它國內牌子的wifi版價錢一樣

(Sent from HKEPC iPhone app) ...
01234567 發表於 2014-11-23 19:13

平成點呀?

ssp 地牢有得摸,同馳為d料一樣

01234567 發表於 2014-11-23 19:12

應該唔一様下話?
我摸過部馳爲v89幾重下,櫃檯sales話前屏,後蓋都係玻璃;而w6個客服講,佢地部w6係全塑膠

回覆 1# cyrix
>WCCC賣$ !^*)
請問可否pm WCCC 即係邊間呀?