[測試] 我理想中的12寸平板

想要一部12寸平板好耐,聽聞SONY明年Q1出一部12寸,希望佢有如下特徵:

1。<=600克
2。1920x1200
3。電池可用一天(16小時)
4。MON的邊越細越好,好似XPERIA ULTRA咁就OK

最好有埋:
SSD咁快的內置(呢個要求唔明點解咁耐都無平板做到?)

有無其他人對12寸有興趣呢?

1. <= 700 克
2. 3:2 aspect ratio
3. 電池可用半天(10小時)

1.
snoopy11hk 發表於 2014-11-23 15:26

3:2好奇怪的比例

有ssd咁快既內置就會貴或者厚到到你唔會買。

想要一部12寸平板好耐,聽聞SONY明年Q1出一部12寸,希望佢有如下特徵:

1。 ...
umvue 發表於 2014-11-23 14:55

Xperia ZU 比人話上下邊寛(相對韓國牌子)。

我都有ZU!

Xperia ZU 比人話上下邊寛(相對韓國牌子)。

我都有ZU!
MobyDick 發表於 2014-11-23 17:24

好過我現有的牙石TF700就好了,我的邊很厚

1。 ...
umvue 發表於 2014-11-23 14:55

依家十寸做到六佰幾克都算唔錯,十二寸重要用時間長又要輕就難少少……

依家十寸做到六佰幾克都算唔錯,十二寸重要用時間長又要輕就難少少…… ...
wy7008 發表於 2014-11-23 20:43

z2 tablet做到439克

所以SONY應該做到600克12寸

依家十寸做到六佰幾克都算唔錯,十二寸重要用時間長又要輕就難少少…… ...
wy7008 發表於 2014-11-23 20:43

如維持1920x1200,應該電池可以用耐D