其實nexus9值唔值得買?

見好多人講z3tablet campact多過講n9
但係價錢就差200(wifi版)
仲有插卡...同4:3同16:9
因為有d想入手n9
有無入左手既師兄可以分享下心得

我都有興趣知。

其實打機會唔會N9好D?因為打機應該GPU緊要過CPU。

小弟正考慮買Z3TC!

BTW, 其實我覺得就算頭幾代末必夠人Fight, 只要累積夠經驗, N記應該唔差! 話曬N記GPU技術一D都唔弱。

我都諗緊買邊部平板好, 因為成日會帶出街,Z3TC好似唔錯~~
IPAD MINI都有考慮過~

我都諗緊買邊部平板好, 因為成日會帶出街,Z3TC好似唔錯~~
IPAD MINI都有考慮過~ ...
Chanzy 發表於 2014-11-28 23:28

我都有考慮ipad mini2 ....個價又平,不過講睇片的話,n9應該係好過i pad mini.
但係同z3tc又有得揮....

我都有考慮ipad mini2 ....個價又平,不過講睇片的話,n9應該係好過i pad mini.
但係同z3tc又有得揮 ...
abc25258495 發表於 2014-11-28 23:46

N9好似好重呀,成日帶出街覺得冇咁方便

N9好似好重呀,成日帶出街覺得冇咁方便
Chanzy 發表於 2014-11-28 23:53

咁又係呀.我係胃信都拎過兩部上手..z3tc係薄D同輕D既..但係N9親生仔+N記U..唔同高通801.....
各有各好~~都好難選擇

我買咗幾日就放,認為唔值得買,覺得機身太重,mon唔算特別靚,又冇得插卡,睇片好大條上下黑邊。雖然效能係幾好,上網睇得夠wide。另外5.0仲有好多bugs同apps支援問題,想買最好遲啲先。

我買咗幾日就放,認為唔值得買,覺得機身太重,mon唔算特別靚,又冇得插卡,睇片好大條上下黑邊。雖然效能 ...
lafy 發表於 2014-11-29 00:07

多謝師兄分享~師兄放左之後有無換其他tablet?
睇見都有好多人都係放左n9

多謝師兄分享~師兄放左之後有無換其他tablet?
睇見都有好多人都係放左n9 ...
abc25258495 發表於 2014-11-29 00:16

放咗N9我用返Z3TC,正好多!

放咗N9我用返Z3TC,正好多!
lafy 發表於 2014-11-29 01:28

咁我都覺得z3tc好多優點既,又有得插卡,又輕又薄,不過覺得唔值就係太貴......同n9差唔多價