[操作疑難] voyo a1 mini 安裝office問題

收左貨2日
原配office一開始激活唔到
到最後不明所以激活喇
但只開到excel
word會先彈話有檔案受損, 但仍然可以開到
而powerpoint完全冇反映
其他access之類就話受損開唔到

旺旺問客服佢直接叫我卸除
但因為客服回復係超慢
佢下一句就俾條office 2013既百度link我
叫我去下載個老翻2013.........
佢話部機本身就係正版, 所以安裝老翻office2013都算係正版.......
我當堂o咀
但又奈佢唔何

係我嘗試安裝完戈陣
又彈出 "錯誤25004"

到底要點解決

你有冇用email登記office 365

收左貨2日
原配office一開始激活唔到
到最後不明所以激活喇
但只開到excel
word會先彈話有檔案受損, 但仍然 ...
tata211 發表於 2014-12-5 10:30

買左幾多$

買左幾多$
littlestar0101 發表於 2014-12-5 13:44

599人仔

你有冇用email登記office 365
mike1314 發表於 2014-12-5 11:41

佢係顯示到激活架
所以先用到EXCEL
但其他WORD, PP等全都執行唔到
直接RUN .EXE檔都唔得

而家我係將所有OFFICE既野手動清除哂
先可以安裝到OFFICE 2013開心版

另外仲有一部酷比魔方IWORK8都係同一情況
雖然知道兩部機係同間廠代工
只係換左個殼
但IWORK8感覺上比A1 MINI好一點
最少開機畫面佢會用返自已LOGO
唔似其他機都只係WIN LOGO

回覆 5# tata211

我反而覺得佢個logo 又娘又核突...

其實你activate 到,照計應該無問題,有冇試過重裝個office 365?
http://office.microsoft.com/zh-hk
右上角登入,我的帳戶,應該睇到你個office365 既信息

回覆  tata211

我反而覺得佢個logo 又娘又核突...

其實你activate 到,照計應該無問題,有冇試過重 ...
hk852 發表於 2014-12-10 16:50

CHING
的確係有訊息
係咪用平板度CLICK返綠色戈個"安裝"就得?
而家返工平板唔係手

CHING
的確係有訊息
係咪用平板度CLICK返綠色戈個"安裝"就得?
而家返工平板唔係手
...
tata211 發表於 2014-12-11 09:30

你一開始用EMAIL ACTIVATE左
只要你DEL晒a1 mini 個OFFICE 365 就可以重裝(應該係冇限次)