台電 X89 WIFI 試玩。

等了5日,終於到手。

雖然用上Bay Trail-T 64及2GB Ram,但效能不差。能夠應付高清影片及一般Online game。
玩了一晚,今日決定重清一次部機。

最後,當然要裝番防毒軟件。

部機造功一般,但唔係差。
始終白牌機唔會點落本,啲夾口及外殼跟大工廠差一般距離。
都算啦,都只係千元貨仔,唔好咁高要求。

佢HDD係用Hynix,對佢的耐用性有懷疑。希望唔好咁快壞啦。

個MON好清又鮮明,一洗以往我對大陸機的印象。
問題係搵唔啱保護貼,雖然話可以用iPad mini果張玻璃貼,但感覺浪費了。

見D人話個MON 4:3,睇片用唔盡個MON,會上下黑邊
而且用手撳嘅某D操作困難,例如右上角關閉個X會好難撳之類

用得4:3睇片就預了黑邊情況,但有利我用嚟上網。

Touch的問題,我果部冇依個情況,
硬要話都係啲細粒的按鍵會難按得準確。

等了5日,終於到手。

雖然用上Bay Trail-T 64及2GB Ram,但效能不差。能夠應付高清影片及一般Online gam ...
Poko 發表於 2014-12-13 11:42

兩張相唔同比例咁奇怪!  網上除便抓回來相片?

角度問題,都係用手機影。
最後都係買了張iPad mini玻璃保護貼,貼果時先發現個Mon有印。
大陸機真係…

睇我都係唔好網購,實體店買穩陣啲。

見到有師兄唔信我買咗,附圖做証明。

角度問題,都係用手機影。
最後都係買了張iPad mini玻璃保護貼,貼果時先發現個Mon有印。
大陸機真 ...
Poko 發表於 2014-12-13 23:25

有印多數係面上玻璃跟下面 panel 不完全結合,平野用平display 係咁上下

有印多數係面上玻璃跟下面 panel 不完全結合,平野用平display 係咁上下
wy7008 發表於 2014-12-13 23:55

原來係咁,認今日識多一樣嘢了。

本來我睇中聯想果部Yoga,但發現要成3000多放棄咗。
上黎依到見到有師兄介紹部x98,而x89的尺寸又啱我心水,所以把心一橫買黎試下。

本來我睇中聯想果部Yoga,但發現要成3000多放棄咗。
上黎依到見到有師兄介紹部x98,而x89的尺寸又啱我心水 ...
Poko 發表於 2014-12-14 00:21

幾銀?