[操作疑難] (求救 Post) 有關 Dell Venue 8 Pro 維修

有冇師兄可以分享北上維修經驗, (利申)...... 自己嗰部剛死不能叉電, 已轉保

有冇師兄可以分享北上維修經驗, (利申)...... 自己嗰部剛死不能叉電, 已轉保
yiu1119 發表於 2014-12-31 10:36

有可能過度放電 ,插電長D時間看看可否叉起部機

thanks wy7008 我部機開到, 熄到, 係叉唔到 ..... 唔駛諗一定要上去整架啦, 不過想請教吓有呢個慘痛經歷嘅師兄姐

回覆 2# wy7008

thanks wy7008 我部機開到, 熄到, 係叉唔到 ..... 唔駛諗一定要上去整架啦, 不過想請教吓有呢個慘痛經歷嘅 ...
yiu1119 發表於 2014-12-31 10:51

火牛或條線有冇事? 要用原裝牛先充得入 ,也有可能插坐被插壞了,换usb插座在香港兩三百應可搞好,上大陸修都幾煩!

一定唔會係火牛問題, 因為我每日都係公司同屋企兩邊走, 同埋啱啱已上咗去, 發現佢地唔係好識同唔係好想搞, by the way 師兄可唔可以提供一下香港邊度有得搞修理機身個 USB 插 ?? Thanks !

回覆 6# wy7008

一定唔會係火牛問題, 因為我每日都係公司同屋企兩邊走, 同埋啱啱已上咗去, 發現佢地唔係好識同唔係好想搞,  ...
yiu1119 發表於 2014-12-31 19:55

部機好易開後殼  可去問下修手機點

開咗....不過真係唔知邊度有得攪....

[url][/url][img][/img]回覆 8# wy7008

開咗....不過真係唔知邊度有得攪....

[/url]回覆  wy7008
yiu1119 發表於 2014-12-31 21:22

你如果有萬能表可量插座四隻腳之一頭一尾,正常插左牛應該有 5v ,如果冇電入板九成插座有問題,代修手機點都識換