淘宝買板,7天无理由退换货

有冇人試過天猫買板,話7天無理退換貨,是否收貨7日,如果唔滿意可以退貨,想買onda 双系統,但擔心未必穩定。係咪真可退貨

有冇人試過天猫買板,話7天無理退換貨,是否收貨7日,如果唔滿意可以退貨,想買onda 双系統,但擔心未必穩 ...
kkfon 發表於 3/1/2015 11:17

可以
不過運費自已俾
有D賣家會附送運費險
退錢同時有得退多幾蚊
可以幫補下運費

如果退貨,你要付送貨和退貨的運費。另外,我問過「信封」速遞,「香港運到國內」的運費機乎是「國內運到香港」的一倍。即是,如果「國內運到香港」的運費是Y30,回程的運費就是Y60,退貨的總運費是Y90。買「運費險」只可補償少部份。

退貨會不會留難你?天猫是否必定可退?

電子產品,有電池,順豐好大可能唔寄. 寄都要成百蚊

有冇人試過天猫買板,話7天無理退換貨,是否收貨7日,如果唔滿意可以退貨,想買onda 双系統,但擔心未必穩 ...
kkfon 發表於 2015-1-3 11:17

我都係覺得唔急用, 都係等有白武士試過唔出事, 先跟都未遲, 要攪退貨, 你自已要上羅湖順風攪, 都幾煩
......
不過話說回頭, 如果保期內有事, 你都係要上呢條路的!!!

7日做唔做到無條件退貨就唔知,但係天貓買多數肯做。
如果由香港寄上去順豐雖然願意做,但可能會被香港海關扣稅,價錢係產品價格的20~80%。
因此,最好由深圳找順豐寄,價錢都只係10~30人民幣。

7日做唔做到無條件退貨就唔知,但係天貓買多數肯做。
如果由香港寄上去順豐雖然願意做,但可能會被香港海關 ...
Poko 發表於 2015-1-3 16:10

打稅應該係強國海關

打稅應該係強國海關
wy7008 發表於 2015-1-3 16:17

我問順豐,佢哋話香港收。
除非用香港郵政。

我問順豐,佢哋話香港收。
除非用香港郵政。
Poko 發表於 2015-1-3 16:27

香港有什麼可能出口要打稅?