[今次死喇]DELL VENUE PRO 11 出事

近E 幾日都出現sleep 後, 不能喚醒問題
一想wake, 按home 頭幾秒都識震,之後就好似熄左機咁

再開, 要等成幾十秒先出到個logo
之後開出黎, 當然係好似重開機咁啦

去到device manager, intel management engine interface 出感嘆號
入便話status_device_power_failure

而家就開機要幾十秒, 重新開機有冇事

好, 轉左support 去HK, 就上返Support 度搞
網站搵左好耐都唔知點click 入去support

再google 下, 搵到
但click 去email support, 填埋D service code, 竟然話email 唔支持, 得個叫你俾錢加保的選項

電話又唔俾, online chat 又唔俾

今次奶野....

試下restore先囉

近E 幾日都出現sleep 後, 不能喚醒問題
一想wake, 按home 頭幾秒都識震,之後就好似熄左機咁

再開, 要等成 ...
lawrencelau1 發表於 2015-1-8 08:26

最大可能是昇級過程出錯或被中斷 ,  回復出廠設定再黎過拉

啲 optional update 我死都唔夠膽 up 佢,

怕死機就大連鑊

最大可能是昇級過程出錯或被中斷 ,  回復出廠設定再黎過拉
wy7008 發表於 2015-1-8 09:23

format 完再裝都係咁 新win 8

format 完再裝都係咁 新win 8
lawrencelau1 發表於 2015-1-8 11:04

回FACTORY SETTING唔好再UP啦

回FACTORY SETTING唔好再UP啦
ntamio 發表於 2015-1-8 13:42

refresh / reset  dont work

OMG !

refresh / reset  dont work
lawrencelau1 發表於 2015-1-8 14:06

你沒有做手指  救機碟 ?

你沒有做手指  救機碟 ?
wy7008 發表於 2015-1-8 16:19

冇, 反正全新裝 windows 都係咁