平板永遠取代唔到PC/tablet原因...........

大陸網上銀行過數去支付寶,一定要用IE搞.........

office andriod版好雞,mon又細,操作難..........

如果平板多個hdmi output會好好多,去大mon做文書..........

不過好似係windows 平板先有........

andriod平板有樣野唔夠windows平板好,就係keyboard既生態系統唔得,無間廠有正keyboard出到........

全部都係廢keyboard..........

耐何windows 平板OS食好多資源,包括儲存空間同RAM,

加上大容量RAM,儲存又貴好多,真係狠鐵不成鋼

office andriod版好雞,mon又細,操作難..........

如果 ...
掃馬想機 發表於 2015-1-11 23:17

其實文書效率tablet 永遠都比唔上PC/notebook 如果有人衝出黎話自己得既話,只係話比人知自己打字慢

始終覺得上網用番pc/ notebook最方便,加上平時得閒剪下片,ps果d野係android/ios平板根本做唔到(windows平板剪片叫做緊緊夠做咁大把)

如果 ...
掃馬想機 發表於 2015-1-11 23:17

其實有 stylus 就會 micro touch 到

其實文書效率tablet 永遠都比唔上PC/notebook 如果有人衝出黎話自己得既話,只係話比人知自 ...
arthur8523 發表於 2015-1-11 23:25

google真係要係keyboard同office想下計.........

windows依2個feature真係好屈機..........

如果windows app生態完善左,價錢又平返D,

andriod平板一定會收皮..........

無記錯microsoft出左隻2cm唔到厚既mouse,加埋個surface keyboard真係好屈機.........

不過wintel永遠係價錢上唔肯低頭.......

認同!!!!!!

posted by mobile

google真係要係keyboard同office想下計.........

windows依2個feature真係好屈機..........

如果windows ...
掃馬想機 發表於 2015-1-11 23:35

windows app一般般,我覺得佢兩頭唔到岸,尤其係metro ui 打速成只會得6個選字

如果windows ...
掃馬想機 發表於 2015-1-11 23:35

windows tab 衰在遲起步,其實佢用黎作為生產工具係非常好,坐車果陣打下文件打下code,可以慳番唔少既時間。

我最近都買左部8.9吋WINDOWS平板,真係好正,速度快,文娛兩用。

回覆 9# 莎月美希

感覺8.9 dual boot tablet最值得玩
mon size同便攜做到比較平衡
鍾意玩android又得煩覆少少做下文書又得
我未用過,唔知呢個size嘅win難唔難用呢?

至於keyboard…其實配個電腦藍牙kb都得,唔駛刻意搵android keyboard